Άρχισαν οι εγγραφές στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης


 Άρχισαν οι εγγραφές για τους σπουδαστές αρχάριους και προχωρημένους στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις προστασίας από τον covid-19.

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης είναι ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και προσκομίζει στους σπουδαστές της πτυχίο καθηγητή χορού αναγνωρισμένο από το Κράτος. Το επίπεδο κατάρτισης είναι πολύ υψηλό, με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην περαιτέρω επαγγελματική σταδιοδρομία των σπουδαστών μας.

Η φοίτηση είναι τριετής και οι εισαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα από επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο αριθμός των σπουδαστών από το 1993 έως σήμερα αυξάνεται καθώς δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα να φοιτούν σε μία σχολή με καταξιωμένους καθηγητές και με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που τους δίνει τις κατάλληλες γνώσεις για να διδάξουν την τέχνη του χορού. Οι απόφοιτοι σπουδαστές μας εργάζονται ως καθηγητές χορού στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και πολλοί έχουν δημιουργήσει μία σημαντική καριέρα στην πορεία τους ως χορευτές.


Το πρόγραμμα των σπουδών χωρίζεται σε κύρια και δευτερεύοντα μαθήματα:

ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασσικό Μπαλέτο, σύγχρονος Χορός, ρυθμική Θεωρία και ανάλυση τεχνικής μπαλέτου και σύγχρονου χορού, διδασκαλία που περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων από καθηγητές της Σχολής

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική(ανάλυση, μορφολογία και ιστορία μουσικής), εφαρμοσμένη ανατομία και μυολογία, ιστορικοί και θεατρικοί χοροί, repertoire Σύγχρονου και Κλασικού, ελληνικοί Χοροί, ιστορία Χορού, αυτοσχεδιασμός και στοιχεία χορογραφίας, παιδαγωγική Ψυχολογία.

Το σχολικό έτος με την διδασκαλία των μαθημάτων της πρώτης περιόδου αρχίζει την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και λήγει μετά την συμπλήρωση δεκατριών.

Τα ερασιτεχνικά τμήματα χορού περιλαμβάνουν: παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων.

Τα τμήματα ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών με µαθήµατα µουσικοκινητικής αγωγής έως και τα τμήματα µπαλέτου επαγγελματικής προκατάρτισης, που αφορούν στους μαθητές που επιθυμούν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.

Επίσης, παιδικά και εφηβικά τμήματα σύγχρονου χορού και hiphop καθώς και ενηλίκων που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μέσα από τον χορό και κίνηση.

Τα ερασιτεχνικά τμήματα χορού λειτουργούν στο κτίριο της Μπότσαρη 78-Μαντινείας 30, καθώς και στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μάνου Κατράκη 4 στην Τριανδρία, όπου στεγάζεται και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις προστασίας από τον covid-19

Διεύθυνση: Μάνου Κατράκη 4 , Τριανδρία. Τηλ. 2310 305960.

Μ.Μπότσαρη 78 – Μαντινείας 30 Τηλ. 2310 888716

Πληροφορίες: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τηλ. 2310 311600


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!