Σεμινάρια για τις Πρώτες Βοήθειες και την χρήση εξωτερικού Απινιδωτή στον δήμο Ωραιοκάστρου. Έγινε το Σάββατο το πρώτο σεμινάριο


Ξεκίνησαν τα σεμινάρια για πιστοποίηση ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και χρήση εξωτερικού απινιδωτή στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου το Σάββατο 26/9/2020.

Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη. Τα μαθήματα γίνονται απο την Εκπαιδευτική Ομάδα Υποστήριξης Ζωής (ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ.).

Με δηλώσεις τους στο Polites Oraiokastrou  ο  υποδιευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου  Γιώργος Χατζηγεωργίου δήλωσε «Για εμάς αποτελεί μεγάλη επιβράβευση ότι το σχολείο είναι το πρώτο Εκπαιδευτικό Κέντρο πανελληνίως. Είναι μία διαδικασία που εμείς ως σχολείο την ξεκινήσαμε πριν από περίπου 4 χρόνια και ήρθε να ευοδωθεί με τη συνεργασία του Δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, αλλά και της προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Λίας Δρόσου», τονίζοντας την ίδια ώρα τη μεγάλη συμβολή στην όλη προσπάθεια, της πρώην διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Κωνσταντίνας Σαρανταυγά.

«Είναι το πρώτο σεμινάριο το οποίο γίνεται» συνεχίζει ο εκπαιδευτικός, «και σιγά σιγά θα μπουν και τα δικά μας παιδιά της πρώτης Λυκείου που ήρθαν φέτος και δεν έχουν την πιστοποίηση. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να γίνει πιστοποιημένο κέντρο και να έρχονται από όλη την Ελλάδα.»

Η κ Λία Δρόσου, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Ωραιοκάστρου δήλωσε:

«Είμαστε αισιόδοξοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί σήμερα ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλη συμμετοχή και πολύ καλή ομάδα» σημείωσε η κ. Δρόσου και συνέχισε: «Η συνεργασία μας με την Εκπαιδευτική Ομάδα Υποστήριξης Ζωής (ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ.) έχει λάβει σάρκα και οστά, πραγματοποιώντας σήμερα το πρώτο πιστοποιημένο πρόγραμμα bls στο 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου, το οποίο αποτελεί και το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο bls στην Ελλάδα (basic life support)». Ακόμα η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, ευχαρίστησε τον course organizer Bls AED, Γιώργο Καραγκιόζιδη και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ωραιοκάστρου να προσέλθουν στο σεμινάριο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!