Ο Σ. Αναστασιάδης: Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία στην Τουρκική προκλητικότητα


 

Ο Σ. Αναστασιάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης: Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία στην Τουρκική προκλητικότητα

«H κυβέρνηση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα , προτάσσοντας τη διπλωματία, απαντά στην Τουρκική προκλητικότητα» όπως υποστήριξε ο Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή « Θέσεις και απόψεις» στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

 «…η κυβέρνηση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα , προτάσσοντας τη διπλωματία και με συμμαχίες , απαντά στην Τουρκική προκλητικότητα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα απαντήσουμε και στρατιωτικά, αν αυτό καταστεί αναγκαίο» είπε χαρακτηριστικά.

« Η Ελλάδα είναι μία Χώρα, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι  που επιθυμεί την ειρήνη και θέλει  τον διάλογο, αλλά όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες που θέλει να επιβάλει ο κ. Ερντογάν , γι αυτό και επιλέγουμε το δρόμο της διπλωματίας για την επίλυση των διαφορών, όσο αυτό είναι εφικτό» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης

 

Αναφορικά με την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στην ατζέντα της οποίας ήταν οι τουρκικές προκλήσεις τόνισε:

 

« Θα θέλαμε η  καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  και η Ε.Ε. να είναι  πιο πιεστικοί  απέναντι στην Τουρκία ,  δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε το γεγονός  ότι  στην τελευταία άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστω και καθυστερημένα, ανακοινώθηκε κατάλογος με συγκεκριμένες επιλογές για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι οποίες όπως πολύ σωστά είπατε, στις 24 Σεπτεμβρίου θα επισημοποιηθούν από την Ε.Ε.» και συμπλήρωσε,

 

« Νομίζω ότι η χθεσινή στάση του κ. Ερντογάν, γιατί κάθε μέρα έχουμε καινούργια δεδομένα και απειλές  από την Τουρκία ,  δείχνει τον εκνευρισμό του.  Διότι έστω και με τις επιφυλάξεις  που έχουμε από την Ε.Ε, συντάχθηκε με την Ελλάδα, το ίδιο περίπου έγινε και με τον  κ. Τράμπ , και βεβαίως  οι συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- Ισραήλ… προβληματίζουν πολύ τον κ. Ερντογάν, κάτι που επιβεβαίωσε άθελά του και  ο  επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας κ.Μπορέλ,  στην άτυπη σύνοδο..»

 

Απαντώντας σε ερώτηση , σχετικά με το εάν η Τουρκία είναι έτοιμη να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο υπογράμμισε:

 

«Νομίζω ότι η ηγεσία της Τουρκίας και όλο το πολιτικό της σύστημα εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει προσδοκίες στον Τουρκικό λαό για τη γαλάζια πατρίδα,  για δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για την αναθεώρηση της συνθήκης της  Λωζάνης , και πιστεύω ότι είναι δύσκολο να τα πάρουν όλα αυτά πίσω και να εφαρμόσουν μία άλλη πολιτική, γιατί θα απογοητεύσουν τον Τουρκικό λαό. Γι' αυτό είναι τόσο επιθετικός ο Τούρκος Πρόεδρος. Και ξέρετε πίσω από όλα αυτά κρύβονται και οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία τον επόμενο χρόνο, και έχει και αυτό τη σημασία του»

 

https://www.youtube.com/watch?v=V2wPIKq6uVw


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!