Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τους παραγωγικούς φορείς



Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τους παραγωγικούς φορείς

 

Με αφορμή τη ματαίωση της 85ης ΔΕΘ και τις συνθήκες που διαμορφώνονται με την έξαρση της πανδημίας και εν όψει του χειμώνα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγών φορέων της πόλης.

Όλοι συμφώνησαν πως η ματαίωση της ΔΕΘ αποτελεί πλήγμα για την πόλη καθώς, εκτός από τη ζημία των 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλείται και ζημία, η οποία δεν μπορεί να αποτιμηθεί, από τις εμπορικές συμφωνίες οι οποίες επρόκειτο να γίνουν αλλά δεν θα γίνουν.

Έγινε αναφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας. Επίσης οι ζημιές από τη ΔΕΘ μετακυλύονται και στις εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, όπως υποστήριξαν, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και του έθεσαν τα αιτήματά τους. Δηλαδή να υπάρξει άμεσα ένα γενναίο πακέτο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να δοθούν επιχορηγήσεις, να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να αποκατασταθεί η χρηματοδοτική διαδικασία.

Εκ μέρους των φορέων κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις οι οποίες αφορούν τη δημιουργία κινήτρων για την καινοτομία, ελάττωση των περιφερειακών ανισοτήτων με την περιφερειακή ανάπτυξη, ενίσχυση του τομέα της μεταποίησης, συνεργασία του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, τραπεζικός δανεισμός κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενίσχυση της ρευστότητας, της απασχόλησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Αφορμής δοθείσης, συζητήθηκε και το θέμα της ΔΕΘ και της ζημίας που υφίσταται ο οργανισμός με τη ματαίωση της φετινής διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει πως η ΔΕΘ αλλά και ο εκθεσιακός κλάδος γενικότερα πρέπει να ενισχυθούν.

Στη συζήτηση μπήκαν επίσης μια σειρά από ζητήματα όπως η κατοχύρωση των μακεδονικών σημάτων, η οργάνωση των χρήσεων γης, το κόστος της ενέργειας και η απολιγνητοποίηση κ.α.

Εκ μέρους των βουλευτών και των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε η στήριξη του κόμματος στην ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη της εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη δομικών παρεμβάσεων στο δευτερογενή τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη τους φορείς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο α΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο διευθυντής στο γραφείο τεκμηρίωσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Χρήστος Γεωργίου.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης και τα μέλη της γραμματείας Στράτος Κερσανίδης και Γιάννης Κωτίδης.

Υπενθυμίζουμε πως μερικές μέρες πριν, στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων με τους φορείς της πόλης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των επαγγελματικών τάξεων.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!