Απάντηση Τσακίρη σε Εδιρνέλη για την εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης

 


Αγαπητέ Γρηγόρη,

 

Η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον δήμο μας, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια στασιμότητας, αποτελεί ευχάριστη είδηση για όλους μας. Οι δημότες και επιχειρήσεις μας θα έχουν επιτέλους έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό τους.

Η διαδικασία που επελέγη είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις περί COVID-19 και αποτελεί πραγματική καινοτομία, καθώς αξιοποιήθηκαν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Συγκεκριμένα, το πληροφοριακό σύστημα "Ζεύς" διασφαλίζει το αδιάβλητο της ψηφοφορίας μέσω των ισχυρών κρυπτογραφικών πρωτοκόλλων που χρησιμοποιεί.

Η σύγκριση με τον τρόπο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι εντελώς άστοχη, διότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μόνο ζωντανά μπορούν να πραγματοποιούνται και πάντα εφαρμόζοντας όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας.

Η σύγκληση, αντιθέτως, συλλογικών οργάνων μπορεί να γίνεται μέσω τηλεδιασκέψεων. Δεν είναι λοιπόν όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν μπορούν τα πάντα να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.

Το ίδιο το υπουργικό συμβούλιο της χώρας συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεων. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συνεδριάζει επίσης μέσω τηλεδιασκέψεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων επίσης.

Είναι απολύτως κατανοητό να εκφράζονται προβληματισμοί, όταν μία νέα μέθοδος ή μία νέα διαδικασία εφαρμόζεται, αρκεί αυτοί οι προβληματισμοί να μην εκφυλίζονται σε στείρα καχυποψία και σε αδικαιολόγητη φοβία απέναντι σε οτιδήποτε το σύγχρονο που διευκολύνει τη λειτουργία του δήμου.

 

Παντελής Τσακίρης

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!