Δύο Εθελοντικές Αιμοδοσίες τον Οκτώβριο στην Καλαμαριά

 


Δύο Εθελοντικές Αιμοδοσίες τον Οκτώβριο στην Καλαμαριά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων, συνεχίζοντας να αγωνίζεται για την ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και στο πλαίσιο της προσπάθειας κοινωνικής προσφοράς, οργανώνει δύο αιμοδοσίες μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τηρουμένων όλων των  κανόνων υγιεινής στο χώρο αιμοληψίας.

 

Η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς θα γίνει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020  στο Θεατράκι "Οδού Χηλής", τις ώρες από τις 9.00 έως τις 13:30.

Η Αιμοδοσία θα διεξαχθεί από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος»   με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας.

Η δεύτερη που είναι η 19η  Εθελοντική Αιμοδοσία θα γίνει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, επίσης στο Θεατράκι "Οδού Χηλής και τις ίδιες ώρες, από τις 9.00 έως τις 13:30., σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τις ίδιες μέρες και στον ίδιο χώρο  θα βρίσκεται και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.
Ταυτόχρονα θα γίνεται και συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση
  του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Καλαμαριάς.
Σημειώνεται ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, που εξακολουθούν να καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης. Γι αυτό το λόγο  καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν, με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ευθύνης να στηρίξουν
  την εθελοντική αιμοδοσία και να προσέρχονται εκείνες τις ημέρες, για να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αιμοδότες, προκειμένου  να αποφευχθεί ο συνωστισμός να επικοινωνούν  με τα τηλέφωνα   2313 314 499 και 2313 314 514 ,για τον ορισμό ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα.

Τονίζεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους  να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.

Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο, ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τους αιμοδότες

Τι να προσέξω πριν έρθω στην αιμοδοσία

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιές άτομο, ηλικίας 18-65 ετών

Πριν έρθετε να δώσετε αίμα φροντίστε για τα παρακάτω:

  • Ξεκουραστείτε το προηγούμενο βράδυ (το ελάχιστο 5-6 ώρες ύπνου).
  • Να μην έχετε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά το προηγούμενο βράδυ
  • Να έχετε λάβει ένα ελαφρύ πρωινό
  • Να μην έχετε ή είχατε τις τελευταίες 2 εβδομάδες συμπτώματα λοίμωξης (βήχα, καταρροή, εμπύρετο, διάρροια, πονόλαιμο κ.λπ. λόγω ίωσης ή από μικρόβιο)
  • Να μην έχετε σοβαρά χρόνια προβλήματα (σοβαρές αλλεργίες, αυτοάνοσα  νοσήματα, ινσουλινοθεραπευόμενο σακχαρώδη διαβήτη, κ.λπ..)
  • Να έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από το νέο σας piercing ή tattoo.
  • Να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες (αν είστε άντρας) και 4 μήνες (αν είστε γυναίκα) από την προηγούμενη φορά που αιμοδοτήσατε.
  • Αν είστε γυναίκα, να μην είστε σε έμμηνο ρήση ή να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μέρες μετά το τέλος αυτής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!