Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μεσήμβριας: Οργανώθηκαν σε μια μέρα κι σε ένα χρόνο αγόρασαν και τοποθέτησαν εξωτερικό απινιδωτή, δημιούργησαν τράπεζα αίματος


Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μεσημβρίας οργανώθηκε μέσα σε μία μόλις μέρα. Η Μαρίνα Κοτσανίδου, ο Θεόφιλος Δαμάσκος, ο Σπύρος και η Αναστασία Νταβάκου. 

Η ομάδα έθεσε ως πρώτους στόχους τη δημιουργία Τράπεζας αίματος μέσα από εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με το ΑΧΕΠΑ και τη διοργάνωση σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ με τη στήριξη του ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ. 

Μέσα σε ένα χρόνο τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. 60 μονάδες αίματος (διατέθηκε σε ανάγκες σημαντικός αριθμός)  και 75 άτομα με πιστοποίση χρήσης απινιδωτή. 

Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μεσημβρίας και με χορηγίες από φίλους αγοράστηκε εξωτερικός απινιδωτής και τοποθετήθηκε σε στεγαζόμενο χώρο κοντά στην πλατεία του χωριού.

 Όλοι όσοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια του ΕΚΠΟ.Υ.Ζ. διαθέτουν κλειδί πρόσβασης. Η ομάδα συνεχίζει τις δράσεις της με πολύ διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!