Πέθανε ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι. Μοναδική η απαγγελία του ποιήματος «Ιθάκη» του Κ. Καβάφη το 2004.

 

Πέθανε ο ηθοποιός Σερ Τόμας Σον Κόνερι σε ηλικία 90 ετών. Η είδηση ανακοινώθηκε απο την οικογένειά του και μεταδόθηκε απο το BBC. 

Ο Σερ Τομας Σον Κόνερι γεννήθηκε στην Σκωτία στις 25 Αυγούστου του 1939. Είχε βραβευεθί αρκετές φορές σαν ηθοποός και σαν παραγωγός ταινιών. Ήταν γνωστός σαν ο πρώτος ηθοποιός πυο επίσημα υποδύθηκε το Τζέιμς Μπόντ. Πήρε μέρος σε 7 ταινίες του Τζέιμς Μπόντ.

Του απονεμήθκε Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables). Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Σον Κόνερι πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στις Μπαχάμες, ύτερα από «αδιαθεσία μερικών ημερών», όπως γνωστοποίησε ο γιος του ηθοποιού.

Πριν από 16 χρόνια, το 2004, ο Σον Κόνερι μάς χάρισε μία μοναδική απαγγελία του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη, «Ιθάκη», που συνοδεύονταν απο τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!