Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Άμεση ανάγκη διόρθωσης της Απόφασης του ΥΠΕΝ 20/8/20 για το χωροταξικό

 


Άμεση ανάγκη διόρθωσης της Απόφασης

του ΥΠΕΝ 20/8/20 για το χωροταξικό

 

        Την ανάγκη άμεσης διόρθωσης της απόφασης 20/8/20 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το  χωροταξικό της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας τις δραματικές επιπτώσεις που προκαλεί στον αστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής, αφού δεν προβλέπει άδειες και επενδύσεις.

         Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, με τη σύμπνοια 7 δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης, πολλών φορέων και 471 επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών,  βουλευτών και ευρωβουλευτών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αναπτυξιακά εμπόδια που θέτει η σχετική απόφαση του ΥΠΕΝ, επισημαίνοντας πως σηματοδοτεί την ερήμωση και την καταστροφή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

        Είναι υποχρεωτικό να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία, της υπερκείμενης αρχής, της Διεύθυνσης Σεβέζο της Κομισιόν ΕΕ και του Προέδρου Γιούνκερ. Η Σεβέζο αφορά στο χωροταξικό δυτικής Θεσσαλονίκης, το οποίο σαφώς δεν προβλέπει κύκλους ερήμωσης εκτός των ορίων δεξαμενών σε βάρος του αστικού ιστού για σχολεία, ξενοδοχεία, κέντρα υγείας και επιτρέπει επενδύσεις και άδειες παντού.

        Επισημαίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας από την υψηλή όχληση, όπως προέβλεπε η Σεβέζο ΙΙΙ από το 2012 μέχρι 01/06/2015. Σε αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα αν επιβλήθηκαν τα μέτρα των άρθρων 5 και 19 της οδηγίας Σεβέζο ΙΙΙ. Μένει σε εκκρεμότητα επίσης έως ότου απαντηθεί εάν μετακινήθηκαν δεξαμενές, υπογειοποιήθηκαν και απομακρύνθηκαν τα επικίνδυνα στοιχεία.

        Επιβάλλεται να γίνει διόρθωση στο ΦΕΚ της Απόφασης του χωροταξικού Κ. Μακεδονίας και να γίνει άρση των όποιων παρανόμων χωροταξικών εμποδίων των κύκλων ερήμωσης, με πρόφαση την Σεβέζο ΙΙΙ, εκτός των ορίων των εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

“Πλήττονται οι ζωές των πολιτών! Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση παρατηρούμε απουσία αισθήματος ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους που θα πληγούν, με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές και το Υπουργείο να στέκουν αδιάφοροι. Δηλώνουμε ότι με κάθε νόμιμο μέσο θα επιμείνουμε στις διορθώσεις και καλούμε όλους τους φορείς και Δήμους σε αγώνα και επαγρύπνηση” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 

 

 

  Ακολουθούν οι σχετικές επιστολές που απέστειλαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς οι Δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου και Δέλτα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!