Θ. Καράογλου - Λ. Αυγενάκης: Θέλουμε η καρδιά του αθλητισμού να χτυπάει πολύ δυνατά στη Μακεδονία και τη Θράκη

 


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ"

Η ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Ελλάδας ως "φυτώρια" ανέλιξης νέων αθλητών και η ανάδειξή τους σε επίκεντρο περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού κινήματος στη Μακεδονία και τη Θράκη ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους βελτίωσης των αθλητικών υποδομών, στη δρομολόγηση μεθοδικών και άμεσων λύσεων σε όποια ζητήματα προκύπτουν και στο "αγκάλιασμα" της αθλητικής κοινότητας της Μακεδονίας και της Θράκης με σεβασμό στο πρόσωπο και τις προσπάθειες των αθλητών.

Υποδεχόμενος τον κ. Αυγενάκη, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως: "Όλοι γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός είναι βασικό συστατικό του πολιτισμού και της ίδιας της ζωής. Κι όχι μόνο ο επαγγελματικός αθλητισμός ή γενικότερα ο πρωταθλητισμός που φέρνει τα μετάλλια και τις διακρίσεις αλλά ειδικότερα ο απλός, άδολος αθλητισμός που καλλιεργεί τη σωματική ρώμη, την ευγενή άμιλλα και τη συνεργατικότητα.

Υποδέχομαι σήμερα τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο στο Κοινοβούλιο, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με την ελπίδα και τη σιγουριά ότι το διήμερο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη θα είναι γόνιμο και παραγωγικό. Θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να συναντηθεί με αθλητικούς παράγοντες, να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και είμαι βέβαιος ότι στο πλαίσιο του δυνατού και του εφικτού θα δώσει τις λύσεις που πρέπει.

Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού να σταθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό της Μακεδονίας και της Θράκης, γιατί θέλουμε η καρδιά του αθλητισμού, όπως στο παρελθόν έτσι και πάλι, να χτυπάει πολύ δυνατά στη Βόρεια Ελλάδα. Το χρειαζόμαστε, το θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πράξη".

Παίρνοντας το λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε οτι η Κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμό, ενώ απένειμε τα εύσημα στις διοικήσεις των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης και του Καυτατζογλείου Σταδίου για τον δυναμικό τρόπο λειτουργίας τους. 

"Η εντολή του Πρωθυπουργού", συνέχισε ο κ. Αυγενάκης, "είναι σαφής, ξεκάθαρη: 'Δώστε χώρο στη νέα γενιά, δώστε χώρο στον αθλητισμό, κυρίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό'. Είναι προτεραιότητα μας, είναι η βάση της αθλητικής πυραμίδας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της στρατηγικής που υπηρετούμε με πολλή αγάπη και πάθος, είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας ώστε σύντομα ο δεύτερος πυλώνας της χώρας μας που είναι η Θεσσαλονίκης, να βρεθεί ξανά εκεί που ήταν παλαιότερα. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Θεσσαλονίκη είναι αθλητικομάνα. Υπήρξε μια περίοδος όπου ομολογουμένως καταγράφηκε μεγάλη άνθηση από νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, από τότε και μετά όμως υπήρξε μαράζωμα.

Στο χέρι μας είναι, με πολλή μεθοδικότητα και με σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ που μπαίνει στα ταμεία του Κράτους ή μπορούμε να απορροφήσουμε και να φέρουμε στο ταμείο ανάκαμψης για την επόμενη περίοδο, να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε ενεργειακή αναβάθμιση, σε εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και σε κάποια άλλα ζητήματα και έργα τα οποία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Ασχολούμαστε με όλα τα αθλήματα χωρίς καμία εξαίρεση, διότι αυτό είναι αθλητισμός και η αθλητική οικογένεια της χώρας έχει ανάγκη από σφιχτό αγκάλιασμα, πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον, πράγμα το οποίο υπηρετεί και κάνει πράξη η παρούσα Κυβέρνηση". 

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!