Οι πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά αγκάλιασαν τη δράση «Στηρίζω την Καρδίτσα»

 


Οι πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά αγκάλιασαν τη δράση «Στηρίζω την Καρδίτσα»


Πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών όσων επλήγησαν στην Καρδίτσα, ανέλαβε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος Παύλου Μελά. Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής προχώρησε σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 για τη στήριξη των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην πόλη της Καρδίτσας.

Η δράση «Στηρίζω την Καρδίτσα» οργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Παύλου Μελά και προκάλεσε την ευαισθητοποίηση των πολιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των κοινωνικών δομών. Το Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» και ο χώρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παύλου Μελά έγιναν σημεία αναφοράς και δέχτηκαν δεκάδες πακέτα με τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαριότητας, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Τα πακέτα στήριξης και προσφοράς μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, με την ευγενική χορηγία μεταφορικής εταιρείας Θεσσαλονίκης και παραδόθηκαν στο Κοινωνικό παντοπωλείο της Καρδίτσας, όπου και διανεμήθηκαν στους πληγέντες από το Στρατόπεδο «Λουμάκη».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου ευχαρίστησε τους δημότες και φορείς του Δήμου για τη χείρα βοηθείας προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να πλήττονται και τις ζωές τους να κινδυνεύουν: «Ο Δήμος Παύλου Μελά εδώ και χρόνια είναι παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ενεργή παρουσία όλων σε έκτακτες καταστάσεις είναι αρωγός στο έργο μας και μας τιμά ως πόλη και ως πολίτες», ανέφερε η κ. Αμανατίδου.     

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες της Καρδίτσας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν υλικά και ηθικά  για την ανακούφισή τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παύλου Μελά «που συνεχίζουν σταθερά το έργο τους με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και ανθρωπιστική βοήθεια, πάντα με την αρωγή των συμπολιτών μας».

Για άλλη μια φορά οι δημότες μας, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τις δικές τους δυσκολίες λόγω της γενικότερης κατάστασης, απέδειξαν στην πράξη την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!