Δήμος Καλαμαριάς: Σε εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός δημοτικού φωτισμού με χρηματοδότηση Περιφέρειας Κ.Μ.

 Δήμος Καλαμαριάς: Σε εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός δημοτικού  φωτισμού  με χρηματοδότηση Περιφέρειας Κ.Μ.


Ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο ενίσχυσης και αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού σε δρόμους της Καλαμαριάς, εκπονεί την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός  Δημοτικού Φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες του δήμου Καλαμαριάς». 

Το κόστος του έργου προϋπολογισμού 1.200.000 €, ενώ αρχικά θα επιβάρυνε τον Δήμο (ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού) , η Διοίκηση κατάφερε να το εντάξει σε πρόγραμμα του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και να εγκριθεί η χρηματοδότησή του, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός  του έργου περιλαμβάνει την τοποθέτηση  φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, χαμηλής κατανάλωσης και την αντικατάσταση με νέους πυλώνες.

Το έργο αυτό εξασφαλίζει  πολλαπλά ενεργειακά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, και κοινωνικά  οφέλη, τα οποία  θα βελτιώσουν ποσοτικά  και ποιοτικά τις συνθήκες χρήσης ενέργειας, με απώτερο στόχο τη βέλτιστη λειτουργία των δικτύου φωτισμού και την κάλυψη των απαιτούμενων προδιαγραφών για την ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021.


-Δήλωση Δημάρχου 

Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού  1.200.000 €, καταφέραμε να το εντάξουμε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των δημοτών μας, εκσυγχρονίζοντας τεχνολογικά και με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, την εικόνα της Καλαμαριάς. Σε βάθος πενταετίας προγραμματίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί τα 3 στάδια αλλαγής όλων των φωτιστικών του Δήμου μας με LED τεχνολογία και με δυνατότητα συστήματος τηλεδιαχείρισης». Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!