Οι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα! Άμεσα μέτρα για να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα ζώα

 


Οι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων:

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!

Άμεσα μέτρα για να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα ζώα

 
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Αργότερα, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. 90 χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει στη σχέση μας με τα ζώα αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος.

Οι Πράσινοι, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τα υπόλοιπα έμβια όντα, έχουν υιοθετήσει μία σειρά Αρχών και πρακτικών Προτάσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

«Όλα τα έμβια όντα έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Υποστηρίζουμε τη συνταγματική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων, τη μεταχείριση των ζώων με σεβασμό, καταδικάζοντας τις πρακτικές ευγονικής και την υποβάθμισή τους ως αντικείμενα, που οδηγεί σε πρακτικές που εξομοιώνονται με αυτές των βασανιστηρίων. Υποστηρίζουμε την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων έρευνας, που ήδη εφαρμόζονται ευρέως στα πειράματα, με σκοπό την αντικατάσταση των ζώων.

Αμφισβητούμε εκ βάθρων το βιομηχανικό κτηνοτροφικό μοντέλο και τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν στην άγρια ζωή πρακτικές όπως το κυνήγι, η χρήση γούνας, οι παραστάσεις και το εμπόριο ζώων, άγριων ή μη. Υποστηρίζουμε τα κινήματα των vegan, της χορτοφαγίας, της ωμοφαγίας και γενικώς μια υγιεινή διατροφή, που να εξασφαλίζει την υγεία ανθρώπων και περιβάλλοντος αλλά και μια οικολογικά, ανθρωπιστικά και ηθικά υπεύθυνη μεταχείριση των ζώων
».

Οι Πράσινοι ως άμεσα μέτρα προτείνουν:

1) Γούνες: Σταδιακή κατάργηση εκτροφής γουνοφόρων ζώων.
2) Αδέσποτα: Βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, εφαρμογή των νόμων από τους Δήμους, εντατικοποίηση των στειρώσεων, κατάργηση της ασυλοποίησης των ζώων.
3) Ζωολογικοί Κήποι – Δελφινάρια: Αυστηρή απαγόρευση εισαγωγής κητωδών, σταδιακή μετατροπή των ζωολογικών κήπων σε κέντρα περίθαλψης.
4) Παραγωγικά ζώα: Απαγόρευση των προτύπων Χαλάλ και Κοσέρ, αποεντατικοποίηση παραγωγής, ενθάρρυνση της χορτοφαγίας, της vegan και της υγιεινής διατροφής.
5) Πειραματόζωα: σταδιακός περιορισμός έως την ολική απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα.
6) Κυνήγι: αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του, έως την οριστική κατάργησή του.

«Η ψυχή είναι ή ίδια για όλα τα πλάσματα, παρόλο που το σώμα είναι διαφορετικό»
Ιπποκράτης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!