Καμπάνια του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου για οικ. ενίσχυση αποπληρωμής δικαστικών εξόδων της προσφυγής για τα λατομεία


Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των νέων λατομείων που δρομολογούνται στο Μεσαίο και την καθυστερημένη αντίδραση από την τοπική Διοίκηση ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου τον Απρίλη του 2019, βρέθηκε στη θέση να είναι ο μόνος που θα μπορούσε να προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Έτσι, με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους του ευρύτερου Δήμου, προχωρήσαμε σε προσφυγή και άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή εκδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτό που καταφέραμε μέχρι στιγμής είναι να σταματήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου όπου αισιοδοξούμε να την ανατρέψουμε οριστικά. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίσαμε χρόνο στην Δημοτική Διοίκηση για να οργανωθεί και να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις ώστε να μην προχωρήσουν σε λειτουργία τα λατομεία που δρομολογούνται στο Μεσαίο. Όπως ήταν άλλωστε και η ρητή προεκλογική της δέσμευση.

Παράλληλα, εξασφαλίσαμε χρόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό της τεράστιας λατομικής περιοχής του ορεινού μας όγκου προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών, αφού είναι αποκλειστική αρμοδιότητά της.

Όλος αυτός ο αγώνας διεξάγεται στο όνομα των δημοτών του Δήμου Ωραιοκάστρου οι οποίοι σύσσωμοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις δρομολογούμενες εξελίξεις.

Όπως κάθε αγώνας, έτσι και ο δικός μας έχει μεγάλο κόστος. Το οικονομικό του σκέλος ξεπερνά τις δυνατότητες του Συλλόγου και παρά τη βοήθεια που προσέφεραν οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι Φορείς, παραμένει προς εξόφληση ένα σημαντικό μέρος των δικαστικών εξόδων.

Για αυτό τον λόγο ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου διενεργεί λαχειοφόρο αγορά κληρώνοντας 3 δώρα:

1. Δωροεπιταγή «Μικρού Μαέστρου»,

2. 1 service  ΙΧΕ με τα ανταλλακτικά από το εξειδικευμένο συνεργείο «ΔΑΚΗΣ»

3. 1 ποδήλατο.

Για την αγορά των λαχνών, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο κιν 6977452975 (Χατζηγεωργίου Γιώργος, πρόεδρος) ή στο κιν 6932613200  (Μανουσάκης Δάκης, ταμίας).



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!