Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και για σακχαρώδη διαβήτη στην Καλαμαριά

 


Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στην Καλαμαριά

 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας υγείας θα υλοποιήσει πρόγραμμα  για την πρόληψη Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Ο προληπτικός έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/11 και την Τετάρτη 11/11/2020, στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς, τις ώρες 8:30 έως 13:30,  υπό την ιατρική επίβλεψη έμπειρων επιστημόνων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων,  έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και  για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων, κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους κατοίκους από 40 ετών και πάνω. Προϋπόθεση να εγγραφούν ή να είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΠ Υγείας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα του ΚΕΠ Υγείας 2313314499 και 2313314598

΄Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Ευλαμπία Ντόντη-Μπανιώρα, «πρόκειται για  μια πολύ σημαντική δράση που συμβάλλει στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής,  καθώς όπως τονίζουν  οι  επιστήμονες μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή ακόμη και να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα».

 

 Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Σακχαρώδη Διαβήτη στην Καλαμαριά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς με αφορμή τον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου και  έχοντας ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο σακχαρώδη διαβήτη.

Οι δωρεάν εξετάσεις που θα γίνονται  στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 13/11. Περιλαμβάνουν μετρήσεις γλυκόζης αίματος, λιπομέτρηση καθώς επίσης και κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής στα άτομα που εμφανίζουν αυξημένο σάκχαρο.

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Δήμου Καλαμαριάς, σε ό,τι αφορά τον Σακχαρώδη Διαβήτη, μια ύπουλη ασθένεια, για την οποία απαιτείται γνώση και πρόληψη.

Γι’ το λόγο αυτό,  το ΚΕΠ Υγείας καλεί όλους τους κατοίκους να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου  να εξεταστούν προληπτικά. Απαραίτητη προϋπόθεση να εγγραφούν ή να είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΠ Υγείας.

Προσοχή: Τα άτομα που θα υποβληθούν στη μέτρηση σακχάρου απαιτείται να είναι νηστικά.

 

Για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθύνονται:

·        Για μετρήσεις σακχάρου, τηλέφωνο:2313 314 499

·        Για διατροφικές συστάσεις – και Λιπομέτρηση , τηλ.2313 314 524 




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!