Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στο νέο μαθητικό συλλαλητήριο

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

ΚΑΝΕΝΑΣ  ΓΟΝΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 7/10, 10.30 πμ

Οι μαθητές απέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές της κυβέρνησης. Το μήνυμα ήταν σαφές και εκκωφαντικό. Η μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη ήρθε μία μέρα μετά από τις απαράδεκτες και επικίνδυνες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, που στόχο έχουν να διασπάσουν και να τρομοκρατήσουν τους μαθητές επειδή ακριβώς φοβούνται την ενότητα που έχουν κατακτήσει.

Οι μαθητές με τον αγώνα τους θέλουν τα σχολεία τους ανοιχτά. Τα αιτήματά τους είναι αυτά ακριβώς που λένε υγειονομικοί, λοιμωξιολόγοι και επιστήμονες.

Είναι κοροϊδία να απευθύνεται, η κυβέρνηση και το Υπουργείο, σε μαθητές που ακόμα περιμένουν τα τάμπλετ από το Μάρτη και να τους λένε ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και ότι θα μπαίνει απουσία. Και μάλιστα να τους απειλούν ότι θα τους αποκλείσουν από τη μόρφωση, επειδή αγωνίζονται να μορφωθούν! Και για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη μόρφωση των παιδιών, μέχρι τώρα δεν έχει προβλεφθεί τίποτα απολύτως για τις χαμένες ώρες των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και πολλές μέρες...

Οι γονείς οφείλουμε να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των παιδιών μας, οφείλουμε να είμαστε στο πλάι τους σε κάθε μορφή που θα έχει ο αγώνας τους. Οι μορφές πάλης και αγώνα που κάθε φορά οι μαθητές επιλέγουν να εκφράσουν τα αιτήματά τους , έγκεινται στην αυτοτέλεια που έχει το μαθητικό κίνημα και στις συλλογικές αποφάσεις που οι ίδιοι οι μαθητές λαμβάνουν. Οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις Γονέων πρωτοστατούν ενάντια στην προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι μαθητικοί αγώνες.

Σήμερα, για εμάς τους γονείς, είναι επιτακτικό η αραίωση των μαθητών ανά τμήμα για λόγους ασφάλειας της υγείας, αλλά και για μορφωτικούς λόγους, να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό, άρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, να υπάρχει καθαριότητα στα σχολεία των παιδιών μας, με ευθύνη του κράτους να παρέχονται σε όλους τους μαθητές μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Επίσης, διεκδικούμε όταν κλείνει ένα τμήμα ή ένα σχολείο, λόγω κρούσματος κορονοϊού, με ευθύνη του κράτους να γίνονται δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο γονιός που πρέπει να μείνει σπίτι για να συνδράμει το παιδί του για 14 μέρες να μη χρεώνεται από την κανονική του άδεια ή να μην αναγκάζεται να χάνει μεροκάματο. Με ευθύνη του κράτους, να μοιραστούν στους μαθητές του τμήματος που κλείνει ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από την τηλεκπαίδευση, καθώς επίσης και με ευθύνη των δήμων να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις στα σχολικά κτίρια.

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη  2020, έκλεισαν 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε εργάτες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.

Στις 7 του Οκτώβρη, μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση 5,5 χρόνων, με μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ως  ΔΣ  της  Ομοσπονδίας  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλούμε  τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της περιοχής μας να  καταδικάσουν  τους  δολοφόνους  του Παύλου Φύσσα  και  να  συμμετέχουν  στην συγκέντρωση  των μαθητών.

 

Όλες οι Ενώσεις Γονέων, όλοι οι Σύλλογοι Γονέων συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στο νέο μαθητικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10.30 ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Θεσσαλονίκη, 3/10/ 2020


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!