Η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα μετά την επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

 


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 

Μετά την επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο και προστάτη της όλους αυτούς τους αιώνες Άγιο Δημήτριο. Γιορτάζει όμως και εκείνη τη μέρα που τα ελληνικά στρατεύματα την απελευθέρωσαν, αλλάζοντας μια σελίδα, αλλάζοντας την ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, στην Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο. Σε αυτά τα εκατό χρόνια της ελευθερίας της Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν, έδωσαν σημαντικούς και δύσκολους αγώνες, έδωσαν νικηφόρους αγώνες. Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές. Θα φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, θα συμβάλουμε κι εμείς στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Χρόνια πολλά στην πόλη μας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!