Εκπαιδευτικές δράσεις του ΟΑΣΠ στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Παύλου Μελά για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου

 
Εκπαιδευτικές δράσεις του ΟΑΣΠ

στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Παύλου Μελά

για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου


Ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά διοργάνωσε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου 2020, για τη βελτίωση της ετοιμότητας των παιδικών σταθμών σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου, έγιναν συναντήσεις εργασίας και επισκέψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενώ υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Αντισεισμική προστασία παιδικών σταθμών» για τους Προϊσταμένους των παιδικών σταθμών, με εισηγήτρια την Δρ. Γεωλόγο του ΟΑΣΠ Ασημίνα Κούρου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν και στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά καθώς και ο Τεχνικός Ασφαλείας και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης,  με αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων και τήρηση του πρωτοκόλλου με τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του Covid -19.

Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορούσε στη σύνταξη των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για σεισμό, τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας και στόχος ήταν η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου από το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, με την τήρηση της ακόλουθης σειράς:

α. Ενέργειες Πριν τον Σεισμό - Αντισεισμικός Σχεδιασμός.

β. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού - Αυτοπροστασία.

γ. Ενέργειες Μετά το τέλος του Σεισμού - Εφαρμογή του Σχεδιασμού.

Η κυρία Κούρου σημείωσε ότι ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη ενώ τόνισε ότι κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο από άποψη σεισμικότητας.

Οι περισσότεροι σεισμοί στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από σεισμικές καταστροφές και τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Γι’ αυτό λοιπόν προετοιμαζόμαστε, για να μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια του σεισμού και να έχουμε την κατάλληλη αντισεισμική συμπεριφορά μετά το σεισμό.

Ο Δήμος Παύλου Μελά εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Αναπλ. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής  Άμυνας Ο.Α.Σ.Π. Δρ. Ασημίνα Κούρου για την άψογη ενημέρωση που παρείχε στα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Παύλου Μελά, σε θέματα που άπτονται της προστασίας και ασφάλειας των μικρών μας παιδιών.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!