Π. Σκαρλάτος: Το θράσος και η αλαζονεία περισσεύει για μια ακόμη φορά κ. Δήμαρχε.

 


Το θράσος και η αλαζονεία περισσεύει για μια ακόμη φορά κ. Δήμαρχε. Νέοι άνθρωποι, παλαιοκομματική νοοτροπία, εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων η διοίκηση Τσακίρη. Πανικόβλητος ο Δήμαρχος στηρίζει την πολιτική συναλλαγή.

Μετά από πολύμηνη σιγή του δημαρχιακού μεγάρου Ωραιοκάστρου αποφασίστηκε ηρωική έξοδος με αμετροεπές δελτίο τύπου γεμάτο ύβρεις και χωρίς επιχειρήματα, όπως πάντα. Τους “ευγενείς” χαρακτηρισμούς, σας τους επιστρέφουμε. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κ. Δήμαρχε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΑΝΑΣΑ δεν είναι μαριονέτες ούτε επί ανταλλάγματος ακόλουθοι. Αν ψάχνεται για τέτοιους δημοτικούς συμβούλους μαζευτείτε η διοίκηση και κοιταχτείτε στο καθρέπτη. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ψηφίζουν κατά συνείδηση, ελεύθερα και όχι σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως τους έχετε επιβάλει εσείς. κ. Δήμαρχε “μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια”.Και για να αποκτήσετε γνώση αρμοδιοτήτων των επιτροπών του δήμου που διοικείται η Επιτροπή Συμβιβαστικής επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και αμφισβητήσεων έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα γι’ αυτό οι αποφάσεις της εγκρίνονται από το δημοτικό Συμβούλιο. Προσπαθείτε πάλι να κρυφτείτε πίσω από άλλους, σαν μικρό παιδί που πιάστηκε με το χέρι στο βάζο με τις καραμέλες.

Επί της ουσίας, πράγμα που αποφεύγεται συνεχώς, με ημερομηνίες και γεγονότα. Με ερώτημα ιδιώτη 6.2.2020 και αποφυγή απάντησης 20.5.2020 και στην συνέχεια με αίτημα της παράταξης μας 21.5.2020  ζητήσαμε ενημέρωση για τα ανείσπρακτα ενοίκια του δήμου στα πλαίσια του ελεγκτικού αντιπολιτευτικού μας ρόλου. Πανικόβλητοι αρχικά μας αρνηθήκατε τα στοιχεία επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα και στην συνέχεια μας τα χορηγήσατε μετά από αναφορά μας ότι θα απευθυνθούμε σε αρμόδιο εισαγγελέα.

Έγινε φανερή η εσκεμμένη ή μη «αδιαφορία» της αντιδημαρχίας οικονομικών να ασχοληθεί επί δεκάμηνο, από την ανάληψη της, με την είσπραξη συγκριμένης πολύχρονης οφειλής μισθωμάτων από ακίνητο του Μελισσοχωρίου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μισθωτής είναι σύζυγος «άρτι αφιχθείσας» μετακινούμενης  δημοτικής  συμβούλου στην παράταξης σας μετά τις εκλογές, ψηφίζοντας από τότε μέχρι σήμερα «ναι σε όλα».  Μετά από την πίεση μας αυτή και την ανάδειξη του θέματος και σε δημοτικό συμβούλιο και σε οικονομική επιτροπή, αναγκάσαμε την διοίκηση σας να συμπληρωθεί ο υπ’ αρίθμ. 01479/2019/2020 ΧΚ για χρήση ΠΟΕ 2015-2019 και να συνταχθεί και ο υπ’ αρίθμ. 00139/2020 ΧΚ τρέχουσας χρήσης, αποσπάσματα των οποίων απεστάλησαν για επίδοση, και αφορούν αποζημίωση χρήσης γης ύψους 13.200 ευρώ και 1.224,67 ευρώ αντίστοιχα ημερομηνία απάντησης σας 19.6.2020.

Στην συνέχεια ασκήθηκε προσφυγή εκ μέρους του μισθωτή κατά των ανωτέρω ΧΚ και αίτημα του στην Επιτροπή Συμβιβαστικής επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και αμφισβητήσεων, όπου στις 31.8.2020 γνωμοδότησε θετικά για μείωση κατά 50% της οφειλής με την υπ’ αρ. 5 / 2020 απόφαση της, λαμβάνοντας υπόψη έκθεση της μισθωτής εκτίμησης της αξίας του ακινήτου που προσκομίστηκε από τον προσφεύγοντα. Εσείς επιλέξατε προφανώς σκοπίμως (και πάλι επικαλούμενοι την πανδημία λες και θα κολλήσουμε covid-19 από το διαδίκτυο) να φέρετε την έγκριση της απόφασης αυτής σε δημοτικό συμβούλιο όχι με τηλεδιάσκεψη αλλά δια περιφοράς και ψήφισης με email. Δηλαδή στα κρυφά και μουγκά. Φοβούμενος την αντίδραση της αντιπολίτευσης στις μεθοδεύσεις σας. 

Κρίμα κ. Δήμαρχε, νέος άνθρωπος, η διοίκηση σας να χαρακτηρίζεται από παλαιοκομματική νοοτροπία και εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων. Και αν έτσι λειτουργείται στα μικρά αναρωτιέται κανείς πως λειτουργείτε στα μεγάλα. Μαύρες μέρες για το Ωραιόκαστρο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!