Προβλήματα λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου αναφέρει η Λαική Συσπείρωση Ωραιοκάστρου

 


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το Τ.Σ. δυσλειτουργεί για περισσότερο από ένα χρόνο, με ευθύνη της  παράταξης του  δήμαρχου. Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα αυτό οξύνθηκε, στην αρχή με την ανοχή κάποιων παρατάξεων, μέχρι που φθάσαμεστην ουσιαστική ακύρωση όλων των διαδικασιών του Τ.Σ.

Η τακτική αυτή διευκόλυνε τη διαμορφωμένη κατάσταση έλλειψης ελέγχου για την τύχη των αποφάσεων και προτάσεων προς την δημοτική αρχή. Διευκολύνθηκε η μη διεκδίκηση οποιουδήποτε θέματος. Με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων, το Συμβούλιο λειτούργησε με λιγότερα καθήκοντα από θα είχε ένας πολιτιστικός ή φυσιολατρικός σύλλογος.

          Η υπεύθυνη παράταξη «Πρωταγωνιστές Ξανά» του κ. δημάρχου, διέγραψε την αντιπρόεδρο του Τοπικού από μέλος της, το δημοσίευσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να το κοινοποιήσει εγγράφως στο όργανο, εντείνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δυσλειτουργία του.

          Επί πλέον, δεν υπήρξε καμία ενέργεια σύνταξης Προϋπολογισμού ή Προγράμματος Δράσης από το Τοπικό Συμβούλιο. Καμία ενέργεια για ενίσχυσή του από κρατικά ή δημοτικά κονδύλια, πέραν των νομοθετημένων 4.000 ευρώ που δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες.

          Στα μεγάλα προβλήματα των Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ, των απολύσεων και της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων των συμβασιούχων, της πρόσβασης των ΑμΕΑ, της κατάστασης των οδώνκλπ, δεν υπήρξε καμία  παρέμβαση. Σε αυτό βοηθούσαν οι αδικαιολόγητες τηλεδιασκέψεις και ο συγκεντρωτισμός από πλευράς του Προεδρείου, που απέκλειαν τον απευθείας διάλογο και τη συμμετοχή δημοτών και φορέων.

          Η πολιτική ευθύνη ανήκει στην παράταξη της Προέδρου του Τ.Σ., η οποία θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά την καταγγελία της από όλα τα μέλη του. Από ότι φαίνεται καιη δημοτική αρχή βολεύεται με την κατάσταση παράλυσης.

          Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την επαναλειτουργία του οργάνου, με πρώτο βήμα την ανασύνθεση του Προεδρείουπάνω σε αντιπροσωπευτική βάση.-

 

Ωραιόκαστρο 6-10-2020

                                                                                    ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!