Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Αυτοψία και άμεσες παρεμβάσεις στην οδό Ελπίδος

 


Αυτοψία και άμεσες παρεμβάσεις στην οδό Ελπίδος

 

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, βρέθηκε επί τόπου στην οδό Ελπίδος, όπου έχει παρατηρηθεί σοβαρό πρόβλημα απορροής των ομβρίων υδάτων και συνομίλησε με τους κατοίκους.

 

Ο Δήμαρχος κατέβηκε στο κανάλι απορροής των υδάτων, προκειμένου να εξακριβώσει τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει ομαλή ροή σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης. Πέραν του προφανούς, ότι πρόκειται για ένα δίκτυο απαρχαιωμένο, αφού για πολλές δεκαετίες δεν πραγματοποιήθηκε κανένα έργο βελτίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα έντονα καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, διαπιστώθηκε και η άμεση ανάγκη καθαρισμού του.

 

Είναι σαφές ότι ένα έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, του οποίου η ένταξη στην αντιπλημμυρική αναβάθμιση της περιοχής είναι σε προτεραιότητα, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα και ως εκ τούτου κρίθηκαν αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις, όπως σχολαστική απομάκρυνση φερτών υλικών και καθαρισμός κατά μήκος του δικτύου μέχρι και τη διατομή εξόδου του νερού, ώστε να γίνει έλεγχος της ροής και να περιοριστεί το πρόβλημα. Μάλιστα, η συντήρησή του κρίνεται απολύτως απαραίτητη έπειτα από κάθε καταιγίδα, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποδίδει στο μέγιστο των περιορισμένων δυνατοτήτων του.

 

«Βρεθήκαμε στην περιοχή προκειμένου ακούσουμε από τους ίδιους τους κατοίκους τα θέματα που αντιμετωπίζουν. Το πρόβλημα στο δίκτυο απορροής είναι μείζον και ξεκινά από το γεγονός ότι δεν έχει βελτιωθεί εδώ και χρόνια. Είναι αδήριτη ανάγκη η ένταξη του έργου στην αντιπλημμυρική αναβάθμιση, έως την αποπεράτωσή του, όμως θα φροντίσουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του καναλιού, διατηρώντας το ελεύθερο από υλικά που ανακόπτουν την ανεμπόδιστη ροή του νερού», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!