Δ. Νεάπολης Συκεών: «Καταδίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής…»

 


Ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενόψει της αυριανής δικαστικής απόφασης, και κάλεσμα των πολιτών για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας   


Την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης, όπως και την καταδίκη των στελεχών της που κατηγορούνται για δολοφονικές ενέργειες, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Το ψήφισμα, το οποίο κατέστη ομόφωνο μετά από αλληλοσυμπληρώσεις, κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ.) Χαράλαμπος Βέλλης, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να κάνει «κατ’ αρχήν αποδεκτό το σχέδιο του προτεινόμενου ψηφίσματος» και να καλεί «την παράταξή μας να το υπερψηφίσει», ενώ ανάλογο ψήφισμα κατέθεσε και η δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς».   
«Στα θέματα της προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωριστική γραμμή απέναντι σ’ αυτού του είδους τις εγκληματικές οργανώσεις, και κυρίως σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων που στοιχειωδώς δέχονται τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μπορεί προς το παρόν να φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας απαλλάχτηκε από τέτοιου είδους μορφώματα, αλλά δεν πρέπει να μας ξεφεύγει ότι το αυγό του φιδιού έχει σπάσει, υπάρχουν φίδια τα οποία κυκλοφορούν, και ανά πάσα στιγμή από λάθη, παραλείψεις ή κακές πολιτικές του πολιτικού συστήματος όλου του φάσματος, μπορεί να επανακάμψει, ή το ίδιο αυτό μόρφωμα με άλλη ονομασία, είτε άλλου είδους παρόμοια μορφώματα. Πρέπει, λοιπόν, σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της δημοκρατίας, να παίρνουμε τα μέτρα μας, να έχουμε το νου μας έτσι ώστε να μην αφήνουμε περιθώρια γέννησης και ανάπτυξης τέτοιου είδους καρκινωμάτων», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Όπως τόνισε, «είμαστε περήφανοι γιατί ήμασταν ο πρώτος δήμος σε όλη την Ελλάδα που στις αρχές τις δεκαετίας του ’10, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε αυτό το καρκίνωμα, πήραμε σαφή θέση αταλάντευτη και παρακινήσαμε και όργανα της Αυτοδιοίκησης αλλά και άλλους δήμους να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή». Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξέδωσε κατά το παρελθόν παρόμοια ψηφίσματα, με τελευταίο αυτό στις αρχές του 2020 (2/24.2.2020), σύμφωνα με το οποίο ο δήμος «επιβεβαιώνει και επικαιροποιεί την απόφασή του να αρνηθεί, και στο παρόν και στο απώτερο μέλλον, την παραχώρηση οποιουδήποτε χώρου εγκατάστασης του Δήμου, πλατεία, κτίριο, πεζοδρόμιο, κ.λ.π., σε οποιαδήποτε οργάνωση, συλλογικότητα, ομάδα, επιτροπή που διαπνέεται από ρατσιστικά, ξενοφοβικά, αντιδημοκρατικά ιδεώδη».

Το ψήφισμα
Αναλυτικά, το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο χθες το βράδυ, αναφέρει τα εξής:
«Στις 7 Οκτωβρίου, μετά από πεντέμισι χρόνια, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.
»Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, προσδοκά από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφενός, τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και αφετέρου, την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.
»Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο κ. Σίμο Δανιηλίδη, μαζί με τις Υπηρεσίες, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μετονομασία οδού του δήμου μας σε οδό Παύλου Φύσσα.
»Τέλος, καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών να παραβρεθούν και να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!