Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε το Μακεδονικό Αγώνα. Μήνυμα διχασμού και μισαλλοδοξίας από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε το Μακεδονικό Αγώνα

Μήνυμα διχασμού και μισαλλοδοξίας από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου

 

Την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, τίμησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης και καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμα του Παύλου Μελά, δια του εκπροσώπου της Κ.Ο. ομάδας του κόμματος, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστου Γιαννούλη.

Προηγουμένως όμως την επέτειο αμαύρωσε η ομιλία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδόνας, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος μετέτρεψε το μήνυμα ενότητας και τιμής προς τους αγωνιστές σε μήνυμα διχασμού και μισαλλοδοξίας, καθώς προτίμησε να εκθέσει την προσωπική του άποψη και να μιλήσει απαξιωτικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η απαράδεκτη και προσβλητική στάση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, ανάγκασε το βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Γιαννούλη, ως εκπρόσωπο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση, να αποχωρήσει, αφού πρώτα ενημέρωσε διακριτικά, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο και εξέφρασε την αντίθεσή του με την τοποθέτηση του κ. Καρακωστάνογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, αποδοκιμάζει το διχαστικό, μισαλλόδοξο, εθνικιστικό κρεσέντο του κ. Καρακωστάνογλου, ο οποίος αποκάλεσε προδοτική, μία συμφωνία την οποία τιμά, κατά δήλωσή της,  ακόμη και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παράλληλα, τιμά τη μνήμη των αγωνιστών της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και υπενθυμίζει στους κάθε λογής πατριδοκάπηλους, πως η σημερινή συγκυρία απαιτεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις εγρήγορση και εθνική ενότητα.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης

      

Σημ.: Ακολουθεί δήλωση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστου Γιαννούλη

 

 


ΔΗΛΩΣΗ Χρήστου Γιαννοιύλη

 

«Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε σήμερα την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα, τη θυσία χιλιάδων ανθρώπων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό και βουλγαρικό ζυγό. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε όπως συμμετέχει κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας το μήνυμα ενότητας, εγρήγορσης και υπεράσπισης των κυριαρχικών και εθνικών δικαιωμάτων. Συμμετείχα εκπροσωπώντας την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργανώθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου και παρακολούθησα το αρχικό μέρος της κεντρικής ομιλίας  του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, εκ μέρους της Περιφέρεις Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Αναγκάστηκα να αποχωρήσω  στη διάρκεια της ομιλίας του κ. Καρακωστάνολου όταν το μήνυμα ενότητας, ο σεβασμός, η τιμή στους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, μετατράπηκε σε ένα πολιτικό διχαστικό μήνυμα μισαλλοδοξίας  που ενισχύει τα άκρα, ενισχύει τη βαρβαρότητα και την κομματική αντιπαράθεση, με βάση πάντα την άποψη, την εκτίμηση του κ. Καρακωστάνογλου, ως πολιτικού προσώπου και όχι ως ομιλητή τιμητή της μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θεωρώ μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό το Μακεδονικό Αγώνα. Θεωρώ μεγάλη θυσία την προσπάθεια που έγινε για να απελευθερωθούν τα χώματα της πατρίδας μας. Θεωρώ επίσης μεγάλη απρέπεια και σοβαρό πολιτικό ολίσθημα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, που ενώπιον και μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών να μετατρέψει αυτήν την ημέρα, από ημέρα τιμής και μνήμης σε ένα κρεσέντο πατριδοκαπηλίας, κομματικής άγονης αντιπαράθεσης και μισαλλοδοξίας. Κάνοντας αναφορά για κακές , προδοτικές συμφωνίες και απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες  και αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο να γίνονται εθνικά ζητήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραμένει πιστός στα ιδανικά των αγώνων που δόθηκαν για την ανεξαρτησία και την ελευθερία αυτού του τόπου, χωρίς να χρωματίζει και να πολιτικολογεί εκμεταλλευόμενος ευκαιριακές στιγμές και ακροατήρια».   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!