ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι πολίτες ζητούν ενημέρωση από τους υπευθύνους

 


Οι πολίτες ζητούν ενημέρωση από τους υπευθύνους

 

Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον η Θεσσαλονίκη καθώς τα κρούσματα από covid 19 έχουν πολλαπλασιαστεί. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, βγαίνουν εκτός εργασίας. Και δε μιλάμε για ενδείξεις αλλά για αποδείξεις με συγκεκριμένα παραδείγματα νοσοκομείων που οι λειτουργίες τους τίθενται εκτός.

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου βρέθηκαν 24 θετικά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων και φυσικά, ουδείς γνωρίζει αν θα είναι οι τελευταίοι. Συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν να ανασταλούν όλα τα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη σημερινή του εφημερία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις πολύ αυξημένες ανάγκες. Προσέρχονται σωρηδόν πολίτες με συμπτώματα covid 19 και η υποδομή αντιμετώπισής τους δεν επαρκεί.

Το βέβαιον είναι πως εάν οι διοικήσεις την 3ης και 4ης ΥΠΕ είχαν φροντίσει για την έγκαιρη ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην αντιμετώπιση των περιστατικών covid 19, δε θα υπήρχαν τόσα αυξημένα προβλήματα στα Νοσοκομεία.

Ως τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως οφείλεται η δέουσα ενημέρωση προς τους πολίτες καθώς και η λήψη άμεσων μέτρων. Συγκεκριμένα:

• Ζητάμε ενημέρωση από τις αρμόδιες υγειονομικές περιφέρειες για τους εργαζόμενους και τους πολίτες της πόλης της Θεσσαλονίκης που δικαίως ανησυχούν • Ζητάμε ενημέρωση για το τι μέτρα έχουν παρθεί  προκειμένου να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα.

• Ζητάμε προσλήψεις προσωπικού που διαχρονικά έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στις σημερινές συνθήκες αυτή η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική

• Ζητάμε να εξευρεθούν άμεσα κατάλληλοι χώροι για τα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οη ήδη ταλαιπωρημένοι ασθενείς στα Νοσοκομεία.

• Ζητάμε να γίνονται test Covid 19 στο προσωπικό των Νοσοκομείων με προγραμματισμό που απαιτείται από τις συνθήκες.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης                                                    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!