Ενημέρωση για τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα του εμβολίου γρίπης είχε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς

 


Ενημέρωση για τη χρησιμότητα  και αναγκαιότητα του εμβολίου γρίπης  είχε ο  Δήμαρχος Καλαμαριάς

 

Τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη  επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του,  η Ολια Βασιλάκη -Καρόζη , Δρ. Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ,  βιοπαθολόγος-μικροβιολόγος, του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (Κέντρο αναφοράς  Covid-19).

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν  τα  θέματα της επικαιρότητας, σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, και την μέχρι σήμερα πορεία της.   

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στον εμβολιασμό των πολιτών για τη γρίπη και συμφώνησαν  ότι κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των κατοίκων για την αναγκαιότητα και τη  χρησιμότητα του εμβολίου της  εποχικής γρίπης αλλά και του εμβολίου για τον  πνευμονόκοκκο,  έτσι ώστε  να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας και προστασίας στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και των μηνών αυτών, που κατά κύριο λόγο παρατηρείται έξαρση της εποχικής γρίπης στη χώρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης τόσο ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης, όσο και η γιατρός κ. Βασιλάκη αναφέρθηκαν επίσης στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξημένος   και επικαιροποίησαν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται από όλους, προκειμένου  να  αποφεύγεται η μετάδοση και η διασπορά του  Covid-19  για να μην υπάρξει ένα νέο   πιο ισχυρό  κύμα κορωνοϊού.

 

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!