Δήμος Καλαμαριάς: Επισταμένα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του covid-19

 Δήμος Καλαμαριάς: Επισταμένα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του covid-19

 

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, υπό τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη,  η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης η οποία έχει συσταθεί και  συνεχίζει να πραγματοποιεί συσκέψεις από τον περασμένο  Μάρτη που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση.

Όπως ανακοινώθηκε, σε αυξημένη επιφυλακή  συνεχίζουν να βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου,  εφαρμόζοντας ακόμη πιο επισταμένα τα μέτρα ασφαλείας, για την  αποφυγή διασποράς του covid-19.

Στην χθεσινή συνεδρίαση συνέδραμαν με τις επιστημονικές τους γνώσεις προς ενημέρωση,  ο καθηγητής βιολογίας του Α.Π.Θ.  Ζαχαρίας Σκούρας και  ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος  Ευάγγελος Ψωμάς.

 

Στα μέτρα που συνεχίζονται να εφαρμόζονται   περιλαμβάνονται: 

 

§  ο αυστηρός έλεγχος των εισόδων και καταγραφή των επισκεπτών σε όλα τα κτίρια του Δήμου 

§  η εξυπηρέτηση του κοινού κατά προτεραιότητα,  κατόπιν ραντεβού και η ψηφιακή και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες

§  η καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους των κτιρίων και υπηρεσιών

§  η ετοιμότητα για την επέκταση της εφαρμογής της τηλεργασίας του προσωπικού στο 40%

 

§  Η μη χρήση των παραχωρημένων των σχολικών χώρων σε συλλόγους για την καλύτερη προστασία μαθητών και  ενηλίκων  

 

§  η εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων 

 

§  τη συνέχιση του τακτικού προγράμματος απολυμάνσεων που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης   πραγματοποιούνται στα δημοτικά κτίρια, απορριμματοφόρα και στο σύνολο της αρμοδιότητας του Δήμου.

 Επίσης,  έγινε ενημέρωση ότι πραγματοποιούνται δωρεάν tests στο Κέντρο Υγείας-ΙΚΑ επί της οδού Εθνικής Αντίστασης, μόνο στους πολίτες  που εμφανίζουν συμβατά συμπτώματα με covid- 19  ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Στο Κέντρο υγείας -ΙΚΑ μπορούν να προσέρχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  από 8.30 έως 12.30 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού και τη σύσταση του γιατρού, κρίνοντας ότι είναι απαραίτητο που θα απαντάει στα τηλέφωνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 223211 και 2311 223218.

 

 Τέλος αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των συστάσεων για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας με κάθε δυνατό μέσο. (Ηχητικό μήνυμα από αυτοκίνητο του Δήμου, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Δημάρχου, ενίσχυση της επιτήρησης από την Αστυνομία κλπ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!