Δημόσια (διαδικτυακή) εκδήλωση για Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Π. K. M. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria”

 


Δημόσια (διαδικτυακή) εκδήλωση με θέμα «Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria”

 

          Δημόσια (διαδικτυακή) εκδήλωση με θέμα «Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» διοργανώνουν η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC) την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 13.00.

          Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει την ισότητα των φύλων ως κρίσιμη προτεραιότητα και προωθεί συστηματικά την εφαρμογή Σχεδίων Ισότητας των Φύλων (Gender Equality Plans) ως βασική στρατηγική για την υλοποίηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωταρχικός στόχος αναφέρεται στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε φορείς καινοτομίας.

          Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria - Territorial responsible research and innovation through the involvement of local R&I actors”, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις διαδικτυακές συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ακαδημαϊκού χώρου, της βιομηχανίας, του χώρου χάραξης πολιτικής, καθώς και με εκπροσώπους των πολιτών. Ο στόχος των συναντήσεων εργασίας ήταν να συν-δημιουργηθεί το περιφερειακό Σχέδιο Ισότητας και να εξασφαλιστεί ότι οι περιοχές παρέμβασης του Σχεδίου και οι προτεινόμενες αλλαγές θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των φορέων Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας.

          Η τέταρτη αυτή συνάντηση θα έχει τη μορφή δημόσιας εκδήλωσης και για το λόγο αυτό προσκαλεί τους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν ενεργά στο συν-σχεδιασμό του Σχεδίου Ισότητας και να εκφράσουν τη γνώμη τους ως προς τις προκλήσεις και τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από το σχέδιο ισότητας. Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή ανοιχτής συζήτησης, με ενδεικτικά θέματα την “Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής”, τη “Χρήση ουδέτερης γλώσσας”, “την Πρόοδο της καριέρας των γυναικών” κ.ά. Παράλληλα, οι πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ενημερωθούν λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα των τριών προηγούμενων συναντήσεων και του μέχρι τώρα συν-σχεδιασμού.

          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 13.00 διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ) και αποτελεί επιπρόσθετα μέρος μιας σειράς σχετικών δράσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria”. Σε γενικότερο πλαίσιο, ο στόχος του έργου είναι να προωθήσει τις αρχές της Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας (Responsible Research and Innovation – RRI) σε πέντε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης.

          Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής έως τη Δευτέρα 19/10/2020 ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) του ΖΟΟΜ της εκδήλωσης: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfaenmuRzyieMAdt8fYFXEG-zgf2-S9gsYWkXFjjutGDW998g/viewform?usp=sf_link 

          Επισυνάπτεται επίσης το πρόγραμμα της εκδήλωσης με περαιτέρω πληροφορίες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

- Καλλίτσα Πανταζή, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  -Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας - Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών, k.pantazi@pkm.gov.gr, τηλ.  2313 319 925.

- Ελένη Παππά, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας - Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών, eleni.pappa@pkm.gov.gr, τηλ. 2313 319 935.


Πρόγραμμα  εκδήλωσης

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 (13.00-14.45)

 

12:45 – 13:00: Σύνδεση στην πλατφόρμα Zoom

13:00 – 13:10: Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Φύλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

13:10 -13:20: Επισκόπηση των στόχων του έργου “TeRRItoria”

13:20 – 13:50: Παρουσίαση «Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Ε&Κ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αποτελέσματα Συν-σχεδιασμού», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών (ΠΚΜ) & Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC)

13:50 – 14:30: Συζήτηση και εθελοντική συμμετοχή των πολιτών σε ομάδες εργασίας (όλοι)

14:30 ─ 14:45: Κλείσιμο της εκδήλωσης και τελικές παρατηρήσεις


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!