Θ. Καράογλου: Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να γίνει θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης

 


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"

Τους άξονες συνεργασίας και το πλαίσιο των δράσεων που θα καταστήσουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης συζήτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε. στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα το πρωί στο Βασιλικό Θέατρο.

Από την πλευρά του Κ.Θ.Β.Ε. στη συνάντηση παρευρίσκονταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Κολοβός, η Διοικητική-Οικονομική Διευθύντρια κα. Κωνσταντία Παπαποστόλου, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Χαλκιάς και ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Νικολάου.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για να στηρίξει και να αναδείξει πολιτιστικές δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ένα μεγάλος μέρος της συνάντησης αφορούσε στις προοπτικές και τις παραστάσεις που σχεδιάζει να ετοιμάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στους τρόπους αντιμετώπισης των θεμάτων υποδομών του Κ.Θ.Β.Ε., στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του και στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων. 

Γι' αυτόν το λόγο, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης το διάστημα 26-28 Οκτωβρίου 2020, θα υπάρξει νέα συνάντηση, αυτήν τη φορά στο Διοικητήριο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι βέλτιστες λύσεις. 

Όπως σημείωσε, πάντως, ο κ. Καράογλου, υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας.  "Αυτό που τόνισα είναι πως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρέπει να γίνει θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης με περιοδείες στις 16 Περιφερειακές Ενότητες και στις 22 μεγάλες πόλεις, ώστε οι καλές και ποιοτικές παραστάσεις του να γίνουν κτήμα όλων των Βορειοελλαδιτών από τον Έβρο μέχρι τη Φλώρινα.

Εμείς θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε υλικά, ηθικά και οργανωτικά.  Από την πλευρά της Πολιτείας υπάρχει μεγάλη βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός εξαιτίας της πανδημίας και πιστεύουμε ότι με κοινές δράσεις θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια".

Στις δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) απηύθυνε έκκληση στις επιχειρήσεις να στηρίξουν τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που είναι, όπως είπε, "οι σκαπανείς" του πολιτισμού στην περιφέρεια.

"Δυστυχώς, όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του κορωνοϊού, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους και δεν είχαν έσοδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), μέσω του προγράμματος "Δημιουργώ", επιχορηγεί περισσότερους από 150 συλλόγους, αριθμός που είναι μικρός μπροστά στο πλήθος των συλλόγων που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες. Απευθύνω έκκληση προς τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν ώστε ο πρωτογενής πολιτισμός και στηριχθεί στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει" σημείωσε.

Παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε., κα. Γιάννα  Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για τη συνάντηση εργασίας και την εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση. "Ακόμα πιο πολύ θέλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνει για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση των ποικίλλων προβλημάτων. Επίσης, τον ευχαριστώ για τις ιδέες που μας έδωσε για περαιτέρω συνεργασία ή αξιοποίηση κρατικών πηγών. Εμείς, στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, συνεχίζουμε τις εργασίες μας κανονικά με ωραίες παραστάσεις και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα".

Για "συζήτηση ουσίας" έκανε λόγο ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Νίκος Κολοβός. Όπως είπε: "Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής γιατί με τον κ. Καράογλου είχαμε συζήτηση ουσίας η οποία αποσκοπεί στην αναθέρμανση του πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος πάσχει λόγω συνθηκών. Σε αυτήν τη διαδικασία έχουμε την αμέριστη βοήθεια τόσο το Υπουργείου Πολιτισμού όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας και Θράκης)".

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!