Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το εκπαιδευτικό παιχνίδι

 


Ο Δήμος Καλαμαριάς  συμμετείχε στο  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το εκπαιδευτικό παιχνίδι


Το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού,  Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς ,  με γνώμονα ότι η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ… συμμετείχε,  μετά από πρόσκληση,  στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου 2020 και είχε ως  θέμα «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση».     

H βιβλιοθηκονόμος Δανάη Μαρία Κοσμίδου και η θεατρολόγος Αγγελική Μαρία Κουνταρδά,  παρουσίασαν  με επιτυχία το πρόγραμμα ‘’Παίζουμε με τα βιβλία’’ . Το πρόγραμμα αυτό  εφαρμόστηκε πέρυσι το 2019, για πρώτη φορά στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου  Καλαμαριάς  και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας, από  1,5 έως 3 ετών, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, της γνωστικής και της συναισθηματικής ανάπτυξης, μέσα από το  θεατρικό παιχνίδι.

 Στη διάρκεια της παρουσίασης οι δύο συμμετέχουσες αναφέρθηκαν στο   ρόλο του εκπαιδευτικού παιχνιδιού σε μη τυπικές δομές μάθησης, όπως είναι μια βιβλιοθήκη και το πολιτιστικό κέντρο ενός δήμου. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πρώτο  Πανελλήνιο Συνέδριο απευθυνόταν  σε στελέχη της εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, βιβλιοθηκονόμους κλπ.,  διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Greek Cultural Institute και  το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!