Κορωνοιός: Αποτελεσματικό 90% το εμβόλιο της Pfizer/Biontech


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα εργαστήρια της Pfizer και Biontech το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι «αποτελεσματικό κατά 90%»

Η προστασία των ασθενών επιτεύχθηκε επτά ημέρες μετά την χορήγηση της δεύτερης από τις δύο δόσεις και 28 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Είναι οι πρώτες φαρμακοβιομηχανίες που εμφανίζουν αποτελέσματα μετά απο μεγάλης κλίμακας δοκιμές για ένα εμβόλιο  κατά της Covid-19. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου και αναμένουν ότι θα καταθέσουν αίτηση επείγουσας αδειοδότησης στις αμερικανικές αρχές εντός του μήνα.

«Η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», δηλώνει ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, σε ανακοίνωσή του. «Φθάνουμε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου μας σε μία στιγμή κατά την οποία ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο, με τους ρυθμούς μόλυνσης να φθάνουν σε νέα ρεκόρ, τα νοσοκομεία να πλησιάζουν στον υπερκορεσμό και τις οικονομίες να αγωνίζονται για να επαναλειτουργήσουν».

Η Pfizer θα ζητήσει άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει στοιχεία ασφαλείας 2 μηνών για το μισό των περισσοτέρων απο 43500 συμμετεχόντων στην μελέτη. Και αυτό αναμένεται να γίνει στο τέλος του Νοεμβρίου.

«Είμαι σχεδόν εκστασιασμένος», δήλωσε ο Μπιλ Γκρούμπερ, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες εμβολίων της Pfizer, σε συνέντευξή του. «Είναι μια μεγάλη μέρα για την δημόσια υγεία και για τις πιθανότητες να βγούμε όλοι από τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε τώρα».




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!