ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Για την απαξίωση της δημόσιας Α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ.


Για την απαξίωση της δημόσιας Α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

 

Εν μέσω της δεύτερης φάσης της πανδημίας σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, με την κατάσταση να βρίσκεται στο κόκκινο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεδιπλώνει το σχέδιό της, που μεταξύ άλλων, θύματα είναι οι δομές της Α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας (και όχι μόνο) και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές.

Με μικρές παραλλαγές επαναλαμβάνουν τα ίδια με την α΄ φάση της πανδημίας.

Μετακινούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στα νοσοκομεία.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από την αρχή της πανδημίας, επιμένει με τις προτάσεις του στην αξιοποίηση των δομών Α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας και το αξιόμαχο προσωπικό της, διότι έχουν το πλεονέκτημα της εγγύτητας και λειτουργούν στις τοπικές κοινωνίες, ως οι «οικογενειακοί» σύμβουλοι σε θέματα υγείας, με ένα από τα αποτελέσματα να είναι η αποσυμπίεση των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.

Όπως όλες οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από το καλοκαίρι του 2019, προ κορωνοϊού αλλά και στη συνέχεια μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. σταμάτησε την εξέλιξη της Α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας, χωρίς να προχωρά σε νέες δομές κυρίως στα αστικά κέντρα (ΤΟ.Μ.Υ.) και δεν έκανε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το σχέδιό τους είναι η διάλυση της Α΄ βάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας επ’ ωφελεία των ιδιωτικών μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευθούν οι παραπάνω κινήσεις αποδυνάμωσης της Α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας και κυρίως στο τελευταίο οκτάμηνο η μη πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δημοσιονομική δέσμευση για 1/10 και 1/5, αλλά υπάρχει μαξιλάρι 37 δις. ευρώ και κυρίως έχουν στα χέρια τους πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης;

 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με υπευθυνότητα, στις κρίσιμες αυτές στιγμές για τις ανθρώπινες ζωές, όπως και στην α΄ φάση της πανδημίας, αποτελούν πολιτικό σχέδιο ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ., οι οποίες κατ’ επανάληψη έχουν αναφερθεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και από τα στελέχη του.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!