Π. Τσακίρης: «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ»

 


Π. Τσακίρης: «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ»

Απέδωσαν καρπούς οι συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες ούτε με ένα ευρώ.

Το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική απόφαση επιχορηγεί τον Δήμο Ωραιοκάστρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, για την ορθή λειτουργία των ΚΔΑΠ και σηματοδοτεί την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει στις 31 Αυγούστου 2020.

«Δράσαμε αποφασιστικά και μεθοδικά, ώστε να πετύχουμε τη λειτουργία των ΚΔΑΠ χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου μας. Προσωπικά ο ίδιος μετέβην στην Αθήνα δύο φορές και είχα συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και Εργασίας για το θέμα. Ζήτησα να δοθεί επιχορήγηση στον Δήμο, με στόχο να μπορούμε να λειτουργούμε τις δομές των ΚΔΑΠ. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι τα καταφέραμε. Θα συνεχιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ και κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, αφού εξασφαλίσαμε τα απαραίτητα χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά ότι η χωρίς ολιγωρίες δράση μας αφήνει θετικό αποτύπωμα στον τόπο και τους ανθρώπους του», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Μέσω της επιχορήγησης θα καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) των ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου και των Νομικών Προσώπων τους στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι πόροι της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για τον ετήσιο κύκλο 2020-2021.

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2020.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!