Καλαμαριά Πρώτη Ξανά: Υποστήριξη σε συνδημότες που πλήττονται απο την πανδημία και τα περιορισιτκά μέτρα

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     “ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ”

Καλαμαριά, 2 Νοεμβρίου 2020

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 είναι μια αναγκαία θυσία, ένας επώδυνος δρόμος τον οποίο πρέπει να διαβούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα: τις μαζικές ανθρώπινες απώλειες και την κατάρρευση της οικονομίας μας από μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού. 


Ειδικά, όμως, για ορισμένες κατηγορίες συνδημοτών μας, τα μέτρα αυτά είναι σκληρότερα και ίσως καταστροφικά. Όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις εστίασης και καφέ και οι ευάλωτοι συνδημότες μας. 


Στην παράταξή μας, θεωρούμε ότι ο Δήμος μπορεί να προσθέσει το δικό του – μικρό αλλά σημαντικό – λιθαράκι για την υποστήριξη των συνδημοτών μας που πλήττονται από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα με τον πιο σκληρό τρόπο. 


Και να το κάνει ΤΩΡΑ με ΠΡΑΞΕΙΣ. 


Καλούμε λοιπόν άμεσα τη Διοίκηση του Δήμου – και θα θέσουμε τις προτάσεις αυτές στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο – να προχωρήσει στην υιοθέτηση των παρακάτω μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ και των ευάλωτων συνδημοτών μας: 


1. Μηδενισμός δημοτικών τελών και τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, για τις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ στην Καλαμαριά. 


2. Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη και στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για όλο το πρώτο εξάμηνο του 2021, για τις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ στην Καλαμαριά.


3. Πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ στην Καλαμαριά, με επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση, με προϋπόθεση το 50% να κατευθυνθεί σε ενίσχυση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές. Η επιστροφή των χρημάτων από τις επιχειρήσεις στο Δήμο να πραγματοποιηθεί άτοκα από το 2022 και μετά. Για το σκοπό αυτό να αξιοποιηθούν τα ανενεργά αποθεματικά του Δήμου. 


4. Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, με μεταφορά κονδυλίων στην κοινωνική πολιτική. Oι συνδημότες μας και οι οικογένειές τους που ζουν σε συνθήκες ένδειας και στερούνται ακόμα και του βασικού τους εισοδήματος λόγω της πανδημίας, χρειάζονται στήριξη ΤΩΡΑ. 


5. Επέκταση και ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, για να καλύψει όλους όσους χτυπιούνται από την πανδημία, τους ηλικιωμένους συνδημότες μας που κινδυνεύουν περισσότερο από τη δημόσια έκθεσή τους και τους ανθρώπους που μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα. 


6. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ να διενεργηθούν rapid test  στο σύνολο των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων του Δήμου, καθώς και στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου μας με σκοπό τον εντοπισμό εστιών υπερμετάδoσης του ιού.


7. Καθημερινή απολύμανση από τις υπηρεσίες του Δήμου κοινόχρηστων χώρων που παρατηρείται υπερσυγκέντρωση κόσμου, πλατείες, πεζόδρομο, βασικούς άξονες περιπάτου.


8. Ενίσχυση και επέκταση των παροχών του κοινωνικού παντοπωλείου και των συσσιτίων, σε συνδημότες μας που στερούνται λόγω αναστολής της εργασίας τους το βασικό εισόδημα διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους Τα μέτρα αυτά πρέπει να παρθούν ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ που οι δημότες χρειάζονται το Δήμο δίπλα τους. Με ΠΡΑΞΕΙΣ, όχι με εκθέσεις ιδεών. Εμείς, ως Καλαμαριά Πρώτη Ξανά, θα στηρίξουμε κάθε άλλη πρόταση στήριξης των πληττόμενων συνδημοτών μας που θα κατατεθεί για άμεση εφαρμογή στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Πρέπει να ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.


Για την «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», 


Ο επικεφαλής, Άρης ΤεμεκενίδηςΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!