Αλ. Τριανταφυλλίδης: Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης το ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


 Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης το ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

Με ψήφους 25 υπέρ, 2 κατά και 2 αποχές, η Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε το ψήφισμα του επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.Ν.Τορναρίτη, με το οποίο καταδικάζεται η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση, με ευρεία πλειοψηφία, του ψηφίσματος καταδίκης της Τουρκίας εξέφρασε το μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υιοθέτηση του ψηφίσματος καταδίκης της Τουρκίας για το πολιτισμικό έγκλημα που διέπραξε. Είχα επισημάνει στις τοποθετήσεις μου στις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτισμού που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας ότι η προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας παραβιάζει ξεκάθαρα τις Διεθνείς Συμβάσεις και εν προκειμένω τη Σύμβαση της UNESCO, στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων της οποίας βρίσκεται η Αγία Σοφία από το 1985. Το Συμβούλιο της Ευρώπης όφειλε να καταδικάσει, με ένα ισχυρό ψήφισμα, την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να ζητήσει από την Τουρκία, όπως και εμείς θέσαμε στις ομιλίες μας, να επιστρέψει η Αγία Σοφία στο status quo ante, δηλαδή στο προηγούμενο καθεστώς».

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!