ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Αίτημα κατάθεσης εγγράφων από την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας

 


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

 

Αίτημα κατάθεσης εγγράφων από την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτά που είδαν και αυτά που περιέγραψαν γιατροί και νοσηλευτές, σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το οποίο επισκέφθηκε χθες το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Γεμάτες ΜΕΘ, κλίνες μόνον για ασθενείς covid 19 με το Ιπποκράτειο να έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου και μία κατάσταση εκτός ελέγχου εξαιτίας της άνευ σχεδίου κυβερνητικής διαχείρισης.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλεται, που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν άνιση μάχη και αναγκάζονται να επιλέγουν ποιος ασθενής θα πάει στις ΜΕΘ (που δεν υπάρχουν πια), γιατρός ιδιωτικού νοσοκομείου, μέσα στο Ιπποκράτειο, διαλέγει ποια “καθαρά περιστατικά” θα μεταφερθούν στο ιδιωτικό νοσοκομείο!

Όπως αποκάλυψαν γιατροί στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κάθε εφημερία πλέον ξεπερνά τον σχεδιασμό και τον αριθμό των κρεβατιών που εξασφαλίστηκαν και το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο από την κούραση και τον κορωνοϊό. Η επιλογή των ασθενών είναι πια μια πραγματικότητα αφού δεν γίνεται διαφορετικά όταν σε ξεπερνούν οι συνθήκες.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, αποτελούνταν από τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας, Δώρα Αυγέρη και από τους Στρατή Πλωμαρίτη, πρώην διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Βάνα Παπαχριστοδούλου, πρώην διοικήτρια του Ιπποκράτειου και Θόδωρο Κωνσταντινίδη, μέλος ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Αναφορικά με τη επικρατούσα κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, κατέθεσε αίτημα προς τον υπουργό Υγείας για κατάθεση εγγράφων για το ποιο είναι το πλήρες σχέδιο επίταξης των ιδιωτικών κλινικών.

Στο αίτημα ζητείται μετ’ επιτάσεως απάντηση στην ερώτηση «πως νομιμοποιείται η εγκατάσταση γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τη διαλογή των “καθαρών περιστατικών” που διακομίζονται στο εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο;».

Επίσης, με το αίτημά της, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τον υπουργό Υγείας να κατατεθεί, το πλήρες σχέδιο επίταξης ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την χώρα.

Εξάλλου, με την επείγουσα επιστολή του προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, το υπουργείο Υγείας παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς την χρονοτριβή σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών, την πλήρη αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και την απουσία οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου για τα νοσοκομεία.

Το αίτημα, όπως ακριβώς κατατέθηκε προς τον υπουργό Υγείας, επισυνάπτεται στο παρόν δελτίο Τύπου

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!