Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Λειτουργίας κατόπιν επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 


Η τέλεση Ιερών Ακολουθιών και η Λειτουργιά του Ιερού Ναού μας κατόπιν επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown) θα έχουν ως εξής, βάσει της επισήμου ανακοινώσεως εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως: 

1.Οι ιερές ακολουθίες τελούνται καθημερινά κεκλεισμένων των θυρών.

2.Ο Εσπερινός  και Όρθρος  των Κυριακών  και Εορτών  θα τελείται  την προηγούμενη το βράδυ 5.30- 8.00 μ.μ, χωρίς συμμετοχή πιστών.

3. Η Θεία Λειτουργία θα τελείται από 6.30 έως 8.00 το πρωί, χωρίς συμμετοχή πιστών.

4. Οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται ή να μεταλαμβάνουν (καθημερινές 8 εως 8.30 π.μ και Κυριακές 8 έως 9.30 π.μ)μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κ.λπ.).

5. Δεν θα τελεσθούν Αγρυπνίες.

6. Τα Ιερά Μυστήρια, οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες και τα σχετιζόμενα με αυτές θα τελούνται υπό την προϋπόθεση της περιορισμένη συμμετοχής (απολύτως στενό περιβάλον), οπωσδήποτε κατόπιν συνεννοήσεως.

7. Αναστέλλεται η πραγματοποίηση Εσπερινών Ομιλιών, Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, Κατηχητικών Συνάξεων, καθώς και η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, της Βυζαντινής Μουσικής και λοιπών δραστηριοτήτων.

8. Συνεχίζεται η λειτουργία της Τράπεζας τροφίμων.

9. Το σαρανταλείτουργο της σαρακοστής των Χριστουγέννων θα τελεστεί κανονικά.(κεκλεισμένων των θυρών).

10. Ο Ιερός  Ναός θα παραμείνει ανοικτός όλες τις ημέρες: 8.00 –11.00 π.μ. και το απόγευμα 6.00–7.00 μ.μ.

Για οποιαδήποτε εξυπηρέτηση ή διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!