Οι γυναίκες της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στέλνουν το μήνυμα τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 


Οι γυναίκες της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στέλνουν το μήνυμα τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Αύξηση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο της καραντίνας δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Οι ανοδικές αυτές τάσεις δεν καταγράφονται μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό λόγω της πανδημίας να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια που γίνεται για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας: σωματικής λεκτικής, ψυχολογικής κ.α.

Κάθε χρόνο, παγκοσμίως χιλιάδες γυναίκες δολοφονούνται από το σύντροφο ή από κάποιον συγγενή τους ή επιλέγουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους προκειμένου να σωθούν από καταστάσεις προβληματικές.

Η 25η Νοεμβρίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανακηρύχτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999 ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα για την εξάλειψη του φαινομένου, χρειάζεται ωστόσο να γίνουν κι άλλες οργανωμένες προσπάθειες.

Ως κοινωνία δεν μένουμε αμέτοχοι απέναντι σε κάθε είδους βία. Ως παράταξη παροτρύνουμε τις γυναίκες- θύματα βίας να μιλήσουν στους ειδικούς, να καταγγείλουν συμπεριφορές σε βάρος των ιδίων και των παιδιών τους. Μας αφορά όλους. Παροτρύνουμε τις γυναίκες να μιλήσουν, ενημερώνουμε τις Αρχές για τέτοια φαινόμενα όταν γινόμαστε μάρτυρες.

Ανήμερα της φετινής Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, οι εκλεγμένες δημοτικές σύμβουλοι του δήμου Παύλου Μελά με την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του Γιώργου Λίλτση, Σπυριδούλα Αδαμοπούλου και Ευτέρπη Γρηγορίαδου στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της Βίας των γυναικών. «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της. Η σιωπή είναι συνενοχή. Παροτρύνουμε τα θύματα της Βίας να μιλήσουν. Ενεργοποιούμε τους μηχανισμούς της Πολιτείας. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση ειδικά σε αυτή την περίοδο του εγκλεισμού στα σπίτια» αναφέρει στο μήνυμα του ο γιατρός και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Γιώργος Λίλτσης.

Info: 24ωρη γραμμή στήριξης SOS της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: 15900, sos15900@isotita.gr.

Καμία ανοχή στη Βία! Καμία γυναίκα ΜΟΝΗ!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!