ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Έργα και ημέρες της κυβέρνησης στην Υγεία

 


Έργα και ημέρες της κυβέρνησης στην Υγεία

 

 

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης μας. Οι κλίνες τόσο των κλινικών όσο και των ΜΕΘ έχουν καλυφθεί. Μεγάλος αριθμός υγειονομικών νοσεί. Υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουν οι γιατροί ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος θα πεθάνει. Περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ με διπλάσιο κόστος αφού ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει αντί για 800 ευρώ 1600 ευρώ την ημέρα. Μεταφέρουν νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία COVID. Αντί δηλαδή να προσλάβουν προσωπικό καταστρέφουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου(μόνο για COVID) υποχρεώνοντας τους άλλους ασθενείς να πάνε στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας από την τσέπη τους βέβαια το ανάλογο κόστος. Δεν επιτρέπουν την συνταγογράφηση του τεστ αναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώνουν 70-80 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας εξ ολοκλήρου τους ίδιους.

Η διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης της Ν. Δ. είναι η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και η εκχώρησή του στους ιδιώτες. Γι’ αυτό και δεν αξιοποίησε τους 8 μήνες που της έδωσε ο λαός μετά την καραντίνα της περασμένης άνοιξης.

Δεν έκανε μόνιμες προσλήψεις, δεν ενίσχυσε τις ΜΕΘ, αποδυνάμωσε αντί να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έπρεπε οι νεκροί να φτάσουν τους 700 για να αποφασίσει η κυβέρνηση των Αρίστων να συστήσει 300 θέσεις ιατρών ΜΕΘ. Το δεύτερο λοκ ντάουν, που φέρνει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση.

 

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, καλεί την κυβέρνηση:

- Να στηρίξει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με αύξηση της χρηματοδότησης και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

- Να προχωρήσει στην άμεση συνταγογράφηση των τεστ ώστε να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.

- Να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα πάντα όμως με όρους δημόσιου συμφέροντος.

- Να αξιοποιήσει πλήρως το Νοσοκομείο 424 για την νοσηλεία περιστατικών COVID.

Για να μην μείνει κανένας χωρίς περίθαλψη. Για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!