Πρόταση με εναλλασσόμενα lockdown προτείνει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγγιάννης

 


Την πρόταση του της οιμάδας του κατέθεσε στο Οpen ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας οτι "θα πρέπει να γίνονται εναλλασσόμενα μίνι lockdown. Θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο με 21  μέρες lockdown και 14 μέρες ανοιχτά, έτσι ώστε κάνοντας 3-4 κύκλους στο τέλος Μαρτίου να υπάρχουν 500-600 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα "στοιχίσει"  200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό"

Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», πρόσθεσε, προβλέποντας, παράλληλα, μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου. «Περιμένουμε κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου για τα κρούσματα, ίσως ξεπεράσουν τα 3.000» είπε ο κ. Σαρηγιάννης. «Μετά θα έχουμε αποσυμπίεση», επισήμανε.

Μετά τις 30 Νοεμβρίου «βγαίνουμε από την καθολική καραντίνα με περιοριστικά μέτρα. Προτείνουμε πολύ προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης, πιθανώς τα μπαρ να μην ανοίξουν. Υπάρχουν κομμάτια της εστίασης που ξέρουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν εστίες διασποράς». «Η εστίαση νομίζω πως θα ανοίξει ξανά γιατί είμαστε Έλληνες και έχουμε επιχειρηματικό δαιμόνιο» απάντησε ερωτηθείς για τους επιχειρηματίες που ενδεχομένως δεν μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην εστίαση αν δεν ανοίξουν μετά τον Νοέμβριο.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως μετά το lockdown του Νοεμβρίου «χρειάζεται προσεκτικό πλάνο σε επίπεδο τομέα. Πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και «ως προς το εμπόριο και την κίνηση στην αγορά, νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ανοιχτά αν εφαρμόσουμε τώρα το lockdown».

Δείτε το βίντεο του Open:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!