Νέο spot του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 


Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

                                            « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»

Με στόχο να ωθήσει αλλά και να ενθαρρύνει τις Γυναίκες οι οποίες είτε έχουν βιώσει την έμφυλη βία, είτε οποιαδήποτε άλλη σωματική ή ψυχολογική επιβλαβή πράξη, κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας τους,  «ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ»  ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διά της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού , ανεβάζει  το τρίτο spot στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα social media, διότι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μας αφορά όλους!

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε  παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, υπενθυμίζοντας σε όλους, ότι δεν αποτελεί ιδιωτική ή προσωπική  υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί μέγα και με αυξητικές τάσεις σοβαρό παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά το ίδιο - όλους – γυναίκες και άνδρες.

Φέτος, η παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών στέλνει ένα σαφές μήνυμα: «Η  βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να τελειώσει τώρα και όλοι πρέπει να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο».

Στο μήνυμα του ο Γενικός  Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μεταξύ άλλων τονίζει ότι « Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία.  Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, ένα σημάδι ντροπής για όλες μας τις κοινωνίες και ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική, ισότιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες. Οι γυναίκες γίνονται ευάλωτες στη βία μέσω των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους τις κρατάμε άνισες».

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός δήλωσε «Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι ένα μήνυμα υπενθύμισης της σκληρότητας με την οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται η γυναίκα στη κοινωνία. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα  που έγινε παγκόσμια ημέρα για να μας υπενθυμίζει ότι οι μανάδες, οι κόρες, οι σύζυγοι, οι αδελφές μας είναι υποψήφια θύματα βίας.

Τα στοιχεία σοκάρουν: 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από το σύντροφό της. 1 στις 5 θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. 

Για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μαθαίνοντάς τους να σέβονται και να αντιμετωπίζουν ως ισότιμη και όχι ως κατώτερη τη γυναίκα μέσα στην οικογένεια, μέσα στην κοινωνία. Πρέπει να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας κατά των γυναικών που συντηρείται μέσα από ταμπού, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, ακόμα και από τις ίδιες τις γυναίκες». 

 «Επικαλούμαι ως Εικαστικός την δύναμη και τον συμβολισμό των χρωμάτων και προτρέπω τις Γυναίκες που βίωσαν το καταδικαστέο  φαινόμενο της έμφυλης βίας, να βγάλουν το «μαύρο» από την ψυχή και τη ζωή τους και να την γεμίσουν με το διεθνές χρώμα  της διάσωσης, της ενέργειας, της στήριξης,  και  της αλληλεγγύης, που είναι το « πορτοκαλί». Ένα χρώμα  που φαίνεται  εύκολα και καθαρά από μακριά. Είναι το χρώμα που επέλεξε και ο ΟΗΕ για την  άμεση βοήθεια των Γυναικών, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχουν πολλές δομές, πολλές υπηρεσίες και πολλοί άνθρωποι ειδικοί, έμπειροι και πρόθυμοι να βοηθήσουν κάθε Γυναίκα που θα ζητήσει βοήθεια - ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΕΙ…και  τότε θα διαπιστώσει ότι τελικά δεν ήταν ούτε μόνη ούτε η μόνη!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!