Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου "Αρίστη": "Μύθοι, αλήθειες και μικρά tips για γερά δόντια, υγιή παιδιά!"


 Μύθοι, αλήθειες και μικρά tips για γερά δόντια, υγιή παιδιά!

O Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου "Αρίστη" διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα 
"Μύθοι, αλήθειες και μικρά tips για γερά δόντια, υγιή παιδιά!"

Η τερηδόνα παγκοσμίως κατατάσσεται ως μία από τις πιο κοινές ασθένειες της παιδικής ηλικίας και μάλιστα είναι πέντε φορές πιο συχνή από το άσθμα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η εξέλιξη της επιστήμης, η βελτίωση των τεχνικών και του εξοπλισμού που διαθέτει ένας οδοντίατρος καθώς και η χρήση φθορίου και η πληροφόρηση των γονιών έχουν συμβάλλει στη μείωση της τερηδόνας σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού σύμφωνα με διεθνείς επιδημιολογικές μελέτες 1 στα 4 παιδιά ηλικίας 5 ετών, 1 στα 2 παιδιά ηλικίας 12 ετών και 8 στους 10 εφήβους πάσχει από την νόσο της τερηδόνας. Η τερηδόνα των δοντιών είναι ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται σε όλα τα παιδιά όταν δεν εφαρμόζεται σωστή στοματική υγιεινή και υγιεινή διατροφή. Η τερηδόνα δεν είναι θέμα κληρονομικότητας ή “πάστας” δοντιών, αλλά οφείλεται σε μικρόβια σε συνδυασμό με πολλαπλούς παράγοντες!
Μαζί θα συζητήσουμε με διαδραστικό τρόπο μύθους και αλήθειες για την τερηδόνα και τη φροντίδα και θα δώσουμε μικρά tips για καθαρά και γερά δόντια!

Η Τσιάντου Δήμητρα είναι παιδοδοντίατρος εξειδικευμένη σε παιδιά και σε ΑμεΑ.
Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ειδικευθείσα στο τριετές πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής στο ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2011 λαμβάνοντας το Μεταπτυχιακό Τίτλο Παιδοδοντιατρικής (Paediatric Dentistry) με βαθμό «Άριστα».
Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και ενεργή παρουσία σε συνέδρια με ανακοινώσεις και εισηγήσεις.
Λεπτομέρειες για το βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links.
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/dimitra-tsiantou-a254774a/
Researhgate: https://www.researchgate.net/profile/Dimitra_Tsiantou2
Από το 2012 είναι ιδιοκτήτρια και επιστημονική υπεύθυνη της Παιδοδοντιατρικής Κλινικής Mytoothland, στον Εύοσμο.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!