ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης: Ως τουρίστας στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός



Ως τουρίστας στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

 

 

Το Σάββατο που μας πέρασε, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη ως πρωθυπουργός. Αν την επισκεπτόταν με την ιδιότητα του πολίτη ή του τουρίστα, δεν θα είχε κανείς δικαίωμα να τον σχολιάσει. Εφόσον όμως ήρθε θεσμικά, τότε υπόκειται σχολιασμού και ελέγχου για όσα έκανε, ή μάλλον για όσα δεν έκανε.

 

Ο κ. Μητσοτάκης μετά από την τραγική προετοιμασία και διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις και παρακλήσεις από το υγειονομικό προσωπικό της πόλης, αποφάσισε να έρθει ημέρα Σάββατο. Να αποφύγει δηλαδή την καθημερινή ημέρα λειτουργίας των νοσοκομείων, αλλά και να μη συναντηθεί με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» που ζητούν δραματικά βοήθεια. Αντ’ αυτού, συναντήθηκε σε ένα πλήρως προστατευόμενο περιβάλλον, με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ και με κάμερες να απαθανατίζουν στιγμές, που δεν παραπέμπουν σε χώρα η οποία χάνει 100 ανθρώπους ημερησίως.

 

Η Θεσσαλονίκη ζει τις χειρότερες ημέρες της μετά τη μεταπολίτευση. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με εγκληματικές αναλογίες υγειονομικών ανά ασθενή και, ο κ. Μητσοτάκης, δεν ανακοίνωσε ούτε μία έκτακτη πρόσληψη προσωπικού. Κανένα νέο μέτρο, καμία νέα βοήθεια, ως συνέχεια του τεχνητού και ανάλγητου κλίματος «όλα πάνε καλά». Στο Ιπποκράτειο δήλωσε στους υγειονομικούς: «την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και την αμέριστη προσωπική μου φροντίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ». Το ίδιο «ευχαριστώ» μάλλον, που κάποιοι εξέφραζαν χειροκροτώντας από τα μπαλκόνια τους ήρωες της πανδημίας, πριν τους ξυλοφορτώσουν τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Πιστός στα όσα διακήρυξε στη ΔΕΘ, δεν ανακοίνωσε καμία οικονομική βοήθεια για τη Θεσσαλονίκη. Όλα στην τύχη τους, στο έλεος του αόρατου χεριού της ελεύθερης αγοράς που θα ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες: προσβλητικούς μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χρεωκοπημένες ατομικές επιχειρήσεις προς συγχώνευση και το κράτος σε θέση θεατή. Δηλαδή ένα πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης και μνημονιακής «έκθεσης Πισσαρίδη».

 

Η Θεσσαλονίκη μπήκε σε καθεστώς λοκντάουν από την 1η Νοεμβρίου, και σε συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε πως ίσως έπρεπε να είχε ενεργήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν κάτι τέτοιο. Δηλαδή, το συντεταγμένο καλοκουρδισμένο επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας, θεώρησε καλή ιδέα να επιτρέψει τη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου με τις γνωστές σκηνές που ακολούθησαν εκείνη την ημέρα.

 

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί ξένο σώμα για τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέφθηκε ως πρωθυπουργός αλλά συμπεριφέρθηκε ως τουρίστας. Εξ’ ου και η αγορά τσουρεκιών.


Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!