Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου απο την ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.

 


Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., με την έγκριση του ΕΟΑΝ, δώρισε ιατρικό εξοπλισμό σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2020 - Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., στο πλαίσιο στήριξης του συστήματος δημόσιας υγείας στη μάχη ενάντια στην πανδημία COVID-19, προσέφερε ιατρικό εξοπλισμό και σύγχρονους αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση των περιστατικών COVID – 19 που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ως του εποπτικού φορέα, καθώς και σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και του Υπουργείου Υγείας. Στόχος ήταν η ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία δοκιμάζονται έντονα από την υγειονομική κρίση, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων ασθενών. Πιο συγκεκριμένα:

Στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» η ΑΝΑΚΕΜ δώρισε:

·         Τρία (3) συστήματα H-80Μ της εταιρίας BMC Medical,

·         Συσκευές θεραπείας υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen therapy),

·         30 αντίστοιχα kit αναλωσίμων

Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η ΑΝΑΚΕΜ δώρισε:

·         Τρεις (3) συσκευές παροχής ένρινης υψηλής ροής Airvo 2, με ενσωματωμένο υγραντήρα, με τροχήλατο στατώ συνοδευόμενο από βάση στήριξης συσκευής και καλάθι αποθήκευσης αναλωσίμων,

·         Δέκα (10) σετ μχ, θερμενόμενου κυκλώματος ύγρανσης και θαλάμου ύγρανσης με διπλό φλοτέρ,

·         Δέκα (10) τμχ ρινικές κάνουλες σιλικόνης.

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός και τα υλικά έχουν ήδη παραδοθεί και είναι στη διάθεση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Νικόλαος Χιωτάκης εξήρε την πρωτοβουλία της ΑΝΑΚΕΜ αναφέροντας: «Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, όλοι μας, συμπεριλαμβανομένων των Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) και οργανισμών, οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας της χώρας μας που δοκιμάζεται, αλλά και εκείνους που δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Ο ΕΟΑΝ, σε συνεργασία με τα ΣΣΕΔ που εποπτεύει, στηρίζει κάθε παραγωγική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης. Προς αυτή την κατεύθυνση, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΑΝΑΚΕΜ, με την οποία έχουμε όλα αυτά τα χρόνια εξαιρετική συνεργασία σε διάφορες πρωτοβουλίες για την εμπέδωση της αξίας της ανακύκλωσης στην κοινωνία, καθώς σήμερα, πέρα από τη διαχρονική δράση του Οργανισμού και των ΣΣΕΔ για την προστασία του περιβάλλοντος, οι προσπάθειες όλων οφείλουν να εστιάσουν πρωτίστως στην προστασία της δημοσίας υγείας».

Αναφορικά με τις δωρεές, ο Πρόεδρος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. κ. Ηλίας Δημητριάδης σημείωσε ότι «Η ΑΝΑΚΕΜ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση του συστήματος υγείας στη μάχη κατά του COVID-19. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στεκόμαστε στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που καθημερινά δίνουν ακούραστα μία μεγάλη και άνιση μάχη για την αντιμετώπιση των περιστατικών της πανδημίας. Με τη συμβολή όλων μας στην κοινή προσπάθεια, το 2021 θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη και θα επιστρέψουμε στις ζωές μας υγιείς και δυνατοί».

###

Λίγα λόγια για την ΑΝΑΚΕΜ 

Η Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΑΚΕΜ’ αποτελεί ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).

Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. λειτουργεί ως ο υπεύθυνος φορέας για την εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ στις περιοχές εμβέλειάς της, ενώ συνεργάζεται με 90 μονάδες ανακύκλωσης σε 13 Περιφέρειες και 38νομούς της χώρας.

Στόχος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. είναι η δημιουργία και συνεχής διεύρυνση ενός πυκνού δικτύου μεταφορέων και μονάδων επεξεργασίας σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά.

Επιπλέον, η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. προάγει την ανακύκλωση υλοποιώντας πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει ΣύστημαΔιαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001 και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ΙSO 14001.

 


 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!