Συνάντηση Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

 


Συνάντηση Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου

με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

 

         Το πάγιο  αίτημα της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση  προς τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τόσο του Αθλητικού Πάρκου Ευόσμου, το οποίο βρίσκεται σε τμήμα του Στρατοπέδου Παπακυριαζή, όσο και του Στρατοπέδου Ζιάκα στη Διαλογή, έθεσε στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός.

         Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο γραφείο του Υφυπουργού, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τόνισε την ανάγκη διευθέτησης των προβλημάτων για την παραχώρηση των εκτάσεων των στρατοπέδων, ώστε να αποδοθούν άμεσα στην τοπική κοινωνία οι χώροι, με στόχο την ανάπτυξη υποδομών άθλησης και αναψυχής προς όφελος των πολιτών.

        


Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά  και η Δημοτική Σύμβουλος Όλγα Αθανασιάδου Νέδου, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του Αθλητικού Πάρκου Ευόσμου, προκειμένου η έκταση να παραχωρηθεί δωρεάν και να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ).

         Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την εκχώρηση του Στρατοπέδου Ζιάκα στο δήμο,  εξέλιξη που θα συμβάλλει καθοριστικά όχι μόνο στην αναγέννηση και αναβάθμιση της περιοχής της Διαλογής, αλλά θα αποτελέσει μητροπολιτικό κόμβο για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού και θεματικών πάρκων για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη.

         Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος  Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός έθεσε το θέμα της αποπεράτωσης της κατασκευής του ανοιχτού σταδίου στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, ένα έργο που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2004” αλλά έκτοτε παραμένει εγκαταλελειμμένο και ανολοκλήρωτο.

         Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συνδράμοντας – σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των στρατοπέδων- στην ανάδειξη των επιμέρους ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας των αρμόδιων υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Σε ο,τι αφορά στην ολοκλήρωση του σταδίου άνωθεν του περιφερειακού, ο κ. Καράογλου τόνισε πως αποφασιστικής σημασίας για τη θετική έκβαση του έργου αποτελεί η επικαιροποίηση των μελετών, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα άμεσης δρομολόγησης του έργου.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!