"Ελληνικό Παιδικό Χωριό" Ο αγώνας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζεται.... "Η οικογένεια των παιδιών - είμαστε εμείς"

 


«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ»

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

«Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ-»

Συγκινητική και μεγάλη είναι για μία ακόμη φορά  η  ανιδιοτελής αγάπη, η προσφορά και η αλληλεγγύη των Δημοτών Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν  άμεσα στην επείγουσα πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ κ. Φωτεινής Δεβετζή Πεσματζόγλου για στήριξη της λειτουργίας του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» στο Φίλυρο.

Παρά την δύσκολη οικονομική και εργασιακή περίοδο και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, καθημερινά δεκάδες συν δημότες μας, τηρώντας «ευλαβικά», αυστηρά και πειθαρχημένα,  όλα  μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά της πανδημίας, εισέρχονται  στα δύο σημεία συγκέντρωσης ( στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και στο ΔΕΠΑΝ Ελευθερίου Κορδελιού), προκειμένου να συμβάλλουν – από το υστέρημα τους – στην  εκστρατεία του Δήμου. 

Όπως είναι γνωστό το  «Ελληνικό Παιδικό  Χωριό» λειτουργεί κάτω από οριακές καταστάσεις ένδειας ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής και θέρμανσης, στα 8 σπίτια όπου διαμένουν τα 38 ανήλικα αρφανά- κακοποιημένα – εγκαταλελειμμένα  παιδιά.


Με απόφαση  του Δημάρχου

 έως και την Παρασκευή 18/12  - ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ

και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την ΔΗΚΕΚΕ, τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και το Ράδιο Έναντι

θα συγκεντρώνει

τρόφιμα - είδη πρώτης ανάγκης, απορρυπαντικά, σχολικά είδη, κλπ

προκειμένου  το  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» να συνεχίσει ως « ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» να προστατεύει, να μεγαλώνει και να ανατρέφει παιδιά – αθώα θύματα- της κοινωνίας μας, προσφέροντας τους  αγάπη,  ασφάλεια – σπίτι- και  οικογενειακή θαλπωρή.

              ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ»

Φίλες και Φίλοι, καινούργιοι και παλιοί, μέλη και συμπαραστάτες μας,

ζητάμε την υποστήριξη και την βοήθεια σας, στην πιο δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνει το Σωματείο μας.  Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών που φιλοξενούμε και την αξιοπρεπή διαβίωση τους στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αίσθημα ευθύνης, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ζωής του Σωματείου μας βρίσκεται στην άκρως δυσχερή θέση να απευθύνει ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. Με πόνο ψυχής, το Σωματείο μας ανακοινώνει ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του.   «ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ….ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ....ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ».

                   ΣΗΜΕΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Από ΔΕΥΤΕΡΑ 7.12.2020 έως 18.12.2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Καθημερινά   από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 11.00 έως τη 1.00, και από τις 5.00 έως τις 7.00 στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 2.30μμ  στο Δ.Ε.ΠΑ.Ν ( Δημοτικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας ( Α. Παπαδιαμάντη – Α. Κατσαντώνη) στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

                       ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

πέλλετ  καύσιμο θέρμανσης

φάρμακα- αντιπυρετικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, θερμόμετρα

λοσιόν για πρόληψη και αντιμετώπιση ψείρας

κάλτσες νο 39-45

εισιτήρια ΟΑΣΘ 2 διαδρομών ολόκληρα και μειωμένα

κοριτσίστικα εσώρουχα έως και L , καλσόν λευκό και εκρού

αθλητικές φόρμες

παιδικές και εφηβικές πιζάμες

οικιακές συσκευές , σκούπες, τοστιέρες, σίδερα, πιστολάκια, multi

φακέλους Α4, blanco, τετράδια, σπιράλ, διαφάνειες, μαρκαδόροι για πίνακα

Οι ηλικίες παιδιών είναι 3 - 23 ετών για ρουχισμό, παπούτσια κλπ

 

ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ

τυρίκασέρι, ρύζι κίτρινο, ρύζι καρολίνα, σαλάμι, βιταμ, ζάχαρη, σάλτσα, κακάο, κακάο για το γάλα, ξηρή μαγιά, μπεικιν παουντερ, καστερ παουντερ, κορν φλαουρ, πιπέρι, ρίγανη, κετσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, φαριναπ αλεύρι, ξύδι, ελαιόλαδο, μακαρόνια για παστιτσιο, μπισκότα γεμιστά, μερεντα, χυμοί, βανίλιες για γλυκά

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

σκούπεςσφουγγαρίστρες, σκουπόξυλα, ζιφ, βιακαλ, σακούλες απορριμμάτων, σακούλες για καλαθάκια, σακούλες πολυμπαγκ, μανταλάκια, αλουμινόχαρτο, αντικολλιτικό χαρτί, εντομοκτόνο, χλωρίνη παχύρεστη, μαλακτικό ρούχων, αποσμητικό σπρει, απολυμαντικά

Λογαριασμοί για οικονομική ενίσχυση Παιδικού Χωριού:

ΛΟΓ.ΤΡΑΠ. ΕΘΝΙΚΗ: GR1501102120000021229604190

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR78 0172 2380 0052 3800 3332 696

EUROBANK: GR7802602320000520100436403

ALPHA BANK: GR8101407010701002101162926


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!