Σύσκεψη είχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ Ζέρβας με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

 


ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

 

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέλιξη της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό είχε σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Διανύουμε την έβδομη εβδομάδα του lockdown. Η πόλη μας πέρασε επτά πολύ δύσκολες εβδομάδες. Αυτό που έχουμε καταφέρει σήμερα είναι να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στα τέλη Οκτωβρίου, όταν ξεκινούσε το μεγάλο κακό για την πόλη μας. Αυτό δεν σημαίνει -παρ’ ότι μπορούμε να χαμογελάμε λίγο σήμερα- ότι το πρόβλημα είναι πίσω μας. Ο δρόμος για την κανονικότητα είναι ακόμη μακρύς. Οποιοσδήποτε εφησυχασμός, οποιαδήποτε χαλάρωση τα Χριστούγεννα μπορεί να φέρει πολύ γρήγορα τον χρόνο πάλι στον μαύρο Νοέμβρη για την πόλη μας, για την Κεντρική Μακεδονία. Ούτε και η ίδια η έλευση των εμβολίων μπορεί να μας κάνει να εφησυχάζουμε.

Ζήτησα από τον Υφυπουργό να υπάρξει ένας συντονιστής στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, για να έχουμε όλη την πληροφόρηση, για να έχουμε όλον τον συντονισμό.

Ζήτησα και θα τα έχουμε από τη Δευτέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία κατά δήμους, ώστε να γνωρίζει κάθε δήμαρχος τα δεδομένα που αφορούν την περιοχή του και να μην ενημερώνεται για τα κρούσματα από τα δελτία ειδήσεων.

Από κει και μετά οι δήμοι προσφέρονται -κι εγώ πρώτος το έκανα- να βοηθήσουν στη διαδικασία των εμβολιασμών. Ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει τους χώρους, έχει τα μέσα, έχει την τεχνογνωσία να βοηθήσει σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα για την πόλη, για τη χώρα μας. Και θα είμαστε εκεί.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση απέναντι στους συμπολίτες μας. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα. Όμως για να περάσουμε τα επόμενα Χριστούγεννα κοντά στους δικούς μας, κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε, και για να τους έχουμε όλους δίπλα μας, θα πρέπει να στερηθούμε αυτό ακριβώς που κανένας μας δεν θέλει να στερηθεί.

Προσωπικά δεν θα κάνω Χριστούγεννα με τη μητέρα μου. Γιατί θεωρώ ότι με αυτό που κάνω σήμερα, διατηρώντας τις αποστάσεις, την κρατάω υγιή. Το ίδιο θα κάνω κι εκείνη τη μέρα, όσο κι αν στενοχωρηθεί όσο κι αν μου λείψει.

Και αυτό είναι το καλύτερο δώρο αγάπης που μπορεί να κάνει καθένας από μας. Το δώρο αγάπης, το δώρο αλληλεγγύης, είναι να κρατήσει υγιείς τους ανθρώπους που αγαπά. Με την προοπτική τα επόμενα Χριστούγεννα, οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες κανονικότητας, θα πρέπει όλοι να επενδύσουμε στην πραγματική αγάπη, που αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση της δημόσιας  υγείας”.

 

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας καθώς και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!