Κλειστές πόρτες στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος για κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 


Κλειστές πόρτες στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος για κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης με την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος. 

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας, Δώρα Αυγέρη, το μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ, Θόδωρο Κωνσταντινίδη και το μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, Βάσω Βαφειάδου, φτάνοντας έξω από το γραφείο της κυρίας υποδιοικήτριας, βρήκαν την πόρτα κλειστή. 

Το γεγονός προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ενημερωθεί έγκαιρα και είχε συμφωνήσει για την επίσκεψη. Η δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν, πως προέκυψε ξαφνική δουλειά και πως η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από 2 ως 3 εβδομάδες!

Σημειώνουμε πως δεν έχει υπάρξει προηγούμενο παρόμοιο περιστατικό, καθώς μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και οι ενημερωτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις,  πραγματοποιηθήκαν χωρίς προβλήματα.

Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ούτε να κρύψουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας.

Όμως, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι περιέγραψαν με λεπτομέρειες την κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό στην εκπλήρωση των καθηκόντων του εξαιτίας την πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας.

Ένα από τα ζητήματα το οποίο τέθηκε μετ’ επιτάσεως, είναι οι δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει ο Άγιος Δημήτριος ως διασυνδεόμενο νοσοκομείο με το Γ.Ν. Γεώργιος Γεννηματάς. Κι αυτό λόγω της εξάρτησή του, καθώς, τα δύο νοσοκομεία έχουν κοινή διοίκηση,  με τις δυσλειτουργίες να γίνονται ακόμη εντονότερες με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στηλιτεύει την απαράδεκτη στάση της διοίκησης και ιδιαίτερα της υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος και ζητά για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος τις ιδεοληψίες της και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό καθώς και με την απαραίτητη υποδομή για να εξυπηρετηθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!