Δηλώστε συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα: «Νομικές Συμβουλές για τις Εξελίξεις στα Εργασιακά Θέματα λόγω COVID-19» (11/12)

 


Δηλώστε συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα: «Νομικές Συμβουλές για τις Εξελίξεις στα Εργασιακά Θέματα λόγω COVID-19» (11/12)


Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των συμπολιτών μας για ενημέρωση γύρω από τα εργασιακά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, μέσω του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής και το Νομικό τμήμα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Νομικές Συμβουλές για τις Εξελίξεις στα Εργασιακά Θέματα λόγω COVID-19» και ομιλητή τον Νομικό Σύμβουλο της ΓΣΕΕ, Θοδωρή Βλάσση.

Ο  Δήμος  Παύλου Μελά, αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τις ραγδαίες εξελίξεις στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τη συμμετοχή στην Ημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, και τις ώρες 17:00-19:00.

 

Στόχος είναι η ενημέρωση των εργαζόμενων που πλήττονται σημαντικά από τις δυσμενείς συνέπειες των μέτρων, σχετικά με τις αλλαγές που αυτά επέφεραν στα δικαιώματά τους, τις εργασιακές συμβάσεις, αλλά και την εφαρμογή της τηλεργασίας.

Μετά την παρουσίαση των θεμάτων, θα ακολουθήσουν απαντήσεις στα ερωτήματα εργαζόμενων και ανέργων, από τον κύριο Βλάσση.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην παρουσίαση θα συμπεριληφθούν ζητήματα και θα απαντηθούν ερωτήματα, όπως:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: ποιοι τη δικαιούνται, πότε χορηγείται, πως υπολογίζεται, ποιες οι προϋποθέσεις.

Άδεια ειδικού σκοπού: Πότε χορηγείται, πώς υπολογίζεται;

«Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να λάβω την άδεια ειδικού σκοπού;»

 «Μπορεί να χορηγηθεί τμηματικά;»

 «Δικαιούται ο εργοδότης να αρνηθεί τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού;»

Παράταση και ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού.

«Μπορεί ο εργοδότης να καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της  αναστολής;»

«Τι προβλέπεται για την οριστική ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας;»

«Δικαιούται αποδοχές ο εργαζόμενος στην περίπτωση που ο εργοδότης αποφασίζει ο ίδιος να διακόψει τη λειτουργία της επιχείρησής του;»

Τηλεργασία: θεσμικό πλαίσιο και νέες ρυθμίσεις. Πως εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εργασία για τους εργαζομένους και ποια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Μπορεί ο εργοδότης να επιβάλει μονομερώς την εξ αποστάσεως εργασία (τηλεργασία) στον εργαζόμενο;»

Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις  ή σε επιχειρήσεις  των οποίων έχει ανασταλεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή του κράτους.

 «Μπορεί ο εργοδότης να υποχρεώσει τον εργαζόμενο να λάβει την κανονική του άδεια;»

 «Δικαιούται αποδοχές ο εργαζόμενος στην περίπτωση που ο εργοδότης κλείνει την επιχείρηση με απόφαση της δημόσιας αρχής;»

 

Ενημερωθείτε για τις εγγραφές

Η συμμετοχή στη Διαδικτυακή Ημερίδα προϋποθέτει εγγραφή, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 2313 302 363 και 2313 302 329 ή αποστολή mail στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ergasymv@pavlosmelas.gr  όπου θα αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο, το Τηλέφωνο και το mail του ενδιαφερόμενου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail), ώστε να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) στον οποίο θα συνδεθούν για να παρακολουθήσουν την Ημερίδα και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!