Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα για 2η χρονιά

 


Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα για 2η χρονιά

 

Οι γιορτές τελείωσαν και ο Δήμος Καλαμαριάς, για δεύτερη συνεχή χρονιά ξεκινά τη δράση συγκέντρωσης των  χριστουγεννιάτικων δέντρων, προκειμένου να τα μεταφέρει σε χώρο ανακύκλωσης.

Στόχος του Δήμου στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα  να ανακυκλωθούν, εστιάζοντας στη σημασία που πρέπει να δώσουμε στο περιβάλλον και να αξιοποιηθούν ακόμη και σε άλλες χρήσεις.

΄Οσοι πολίτες  λοιπόν είχαν επιλέξει τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, να μην τα εναποθέτουν σε κάδους απορριμμάτων για να καταλήξουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, αλλά  να τα παραδίδουν στο εργοτάξιο  του Δήμου, που βρίσκεται  στον Φοίνικα, για ανακύκλωση.

Από τον χώρο αυτό, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας θα τα μεταφέρουν στο χώρο λειτουργίας του κλαδοτεμαχιστή όπου ειδικό συνεργείο θα τα τεμαχίζει και τα θρυμματισμένα υπολείμματα που θα παράγονται, θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικά υλικά σε δασικές περιοχές, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!