«διαβάΖΟΥΜΕ» 27, 29, 31 Ιανουαρίου στις 9.00μμ , στην εποχή της πανδημίας «στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό στηρίΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους του, συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»


 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

με τίτλο «διαβάΖΟΥΜΕ»

27, 29, 31 Ιανουαρίου στις 9.00μμ

 

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό

στηρίΖΟΥΜΕ  τους ανθρώπους του,

       συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»

 


Με το αφιέρωμα  «διαβάΖΟΥΜΕ» συνεχίζει τις διαδικτυακές δράσεις του το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας έμπρακτα το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας, αλλά και προσφέροντας στο κοινό πρωτογενείς πολιτιστικές παραγωγές την περίοδο της πανδημίας.

 

Τα live stream προβάλλονται μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο fb.

 

«διαβάΖΟΥΜΕ»

 

27/1 και 29/1, 21:00 : «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ» δυο θεατρικά αναλόγια, πρόκειται για λογοτεχνικά κείμενα, που στην πλειοψηφία τους, γράφτηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας και κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Το στήσιμο του θεατρικού αναλογίου και η επιλογή των κειμένων έγινε από δυο Θεσσαλονικιές σκηνοθέτιδες, την Παυλίνα Χαρέλα και την Μαριάνα Αλεξανδρή. Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο «Οι εκπαιδευτικοί γράφουν…», εκδ. Γράφημα, στο blog «Ερανίστρια» και στο «Parallaxi Magazine/parallaximag.gr»

 

 

31/1, 21:00  «Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»,  ένα  ξεχωριστό θεατρικό αναλόγιο , ο καταξιωμένος ηθοποιός θα διαβάσει δύο από τα αριστουργήματα του Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα διηγήματα «Έρως Ήρως» και «Το Μοιρολόγι της Φώκιας».

 

 

Παραγωγή: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Όλες οι διαδικτυακές δράσεις (live streaming) που θα παρουσιαστούν μέσα από την σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook  έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως από τις 2/10/2020 έως τις 10/1/2021 το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ προγραμμάτισε 26 πολιτιστικές εκδηλώσεις που έκαναν 310.000 προβολές στη σελίδα του στο fb και προσέλκυσαν επιπλέον 9.000 θεατές μέσα από το eStage.gr.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!